Rafal_eSk Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Lubie ten OS, szybki, wszystkie powiadomienia działają etc, ale drenaż baterii jest niesamowity. Robiłem czysta instalacje.Też tak macie? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Tytuł wątku powinien zostać określony w języku polskim. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
majdan12 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 @Rafal_eSk Jeśli ci zależy na najlepszych zdjęcia/filmach to niestety trzeba używać MIUI. Jeśli nie korzystasz z aparatu/kamery często i nie zależy ci na jakości to możesz bawić się w alternatywne systemy. Czemu masz problem z czasem pracy na baterii? może dlatego że wersja którą posiadasz jest wadliwa? jaką wersje firmware instalowałeś pod ten system?
galakty Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ostatnimi czasy custom romy mają lepsze parametry zdjęć od MIUI. Chociaż nie oszukują na kompresji, ale to trzeba sprawdzić dokładnie daną wersję
majdan12 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 @galakty Jak ja jeszcze byłem posiadaczem Mi 5 to MIUI wygrywało
galakty Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Przed chwilą, majdan12 napisał: @galakty Jak ja jeszcze byłem posiadaczem Mi 5 to MIUI wygrywało W kompresji JPEG na pewno.
sp4ubw Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Kompresję można w MIUI mieć 100% i zdjęcia będą lepsze.
Rafal_eSk Opublikowano 6 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2017 [mention=18366]Rafal_eSk[/mention] Jeśli ci zależy na najlepszych zdjęcia/filmach to niestety trzeba używać MIUI. Jeśli nie korzystasz z aparatu/kamery często i nie zależy ci na jakości to możesz bawić się w alternatywne systemy. Czemu masz problem z czasem pracy na baterii? może dlatego że wersja którą posiadasz jest wadliwa? jaką wersje firmware instalowałeś pod ten system?Testowałem wiele Romów najlepszy okazał się LOS ale każdy z nim miał wadę szybkiego rozładowywania bateri.FW używam najnowszego.Bateria na LOS po clean installation i przywróceniem app z Titanium wytrzymywała 30 minut.Wgrałem teraz 8.5 i jest ok - dzień wytrzyma.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: nie wykonałeś polecenia zmiany tytułu wątku, a dopisujesz kolejne posty.
Rekomendowane odpowiedzi