NeoKidPL Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 Witam. Mam od tygodnia problem z moim xiaomi mi 5 :/ w uzyciu baterii system Android zużywa około 57%. Telefon potrafi lezec przez 2 godz nieużywany a ze 100% zrobi się 50-60... ponadto ciagle nawet bez używania go jest bardzo cieply w gornej części obok aparatu, chyba procesor. Praktycznie nie przechodzi w deep sleep a zużycie procesora w okresie 10 godz jest praktycznie ciagle na 90%. Chciałem pobrać wakelock ale potrzebuje roota a jestem w trakcie uzyskiwania pozwolenia na odblokowanie bootloadera. Wiec nie mam jak sprawdzić co pozera te baterie i zagrzewa procesor. Szukałem już w wielu postach i nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o pomoc
bergmen Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 1 minutę temu, NeoKidPL napisał: Witam. Mam od tygodnia problem z moim xiaomi mi 5 :/ w uzyciu baterii system Android zużywa około 57%. Telefon potrafi lezec przez 2 godz nieużywany a ze 100% zrobi się 50-60... ponadto ciagle nawet bez używania go jest bardzo cieply w gornej części obok aparatu, chyba procesor. Praktycznie nie przechodzi w deep sleep a zużycie procesora w okresie 10 godz jest praktycznie ciagle na 90%. Chciałem pobrać wakelock ale potrzebuje roota a jestem w trakcie uzyskiwania pozwolenia na odblokowanie bootloadera. Wiec nie mam jak sprawdzić co pozera te baterie i zagrzewa procesor. Szukałem już w wielu postach i nie znalazłem odpowiedzi. Proszę o pomoc przywróć tel do ustawień fabrycznych. Nikt Ci nie powie co zużywa w Twojej słuchawce baterię. Z fusów ciężko wróżyć...
NeoKidPL Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Opublikowano 29 Maja 2017 da się jakos zachować aplikacje, zdjęcia czy cos? z dnia na dzień tak się stało. Nie pobierałem nawet zadnych nowych apek
bergmen Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) 8 minut temu, NeoKidPL napisał: da się jakos zachować aplikacje, zdjęcia czy cos? z dnia na dzień tak się stało. Nie pobierałem nawet zadnych nowych apek jasne - zrób kopię zapasową miui i zgraj ją na kompa, albo przez konto xiaomi zrób kopię w chmurze. Po przywróceniu do ust. fabrycznych przywróć. Najlepiej zrobić dwie kopie - jedną z apkami i ustawieniami a drugą bez... druga pomoże - ale ustawianie telefonu i instalacja apek ręcznie... Edytowane 29 Maja 2017 przez bergmen
NeoKidPL Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Opublikowano 29 Maja 2017 problem może lezec w jakies aplikacji? czyli lepiej zrobić ustawienia fabryczne bez aplikacji?
bergmen Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 spróbuj przywrócić wszystko, jak nie pomoże to przywróć bez apek i ustawień. Problem raczej jest po stronie apek albo gmatwaniny w ustawieniach.
karollles Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam, mam pytanie może nie odnoście drenażu baterii ale pojemności. Czy posiadacze mi5s po odpaleniu opcji baterii widzą pojemność 3200mAh? czy to że mam 3100 to jakiś błąd systemu czy odpad ze zwrotu a nie telefon?
kamillm Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 22 godziny temu, karollles napisał: Czy posiadacze mi5s po odpaleniu opcji baterii widzą pojemność 3200mAh? czy to że mam 3100 to jakiś błąd systemu czy odpad ze zwrotu a nie telefon? Na mi4c tez inaczej pokazuje niz w rzeczywistosci, nie przejmuj się tym zbytnio
Rekomendowane odpowiedzi