Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem użytkownikiem Xiaomi Redmi Note 4x od 2 msc wczoraj zdążyła się przykra sytuacja po odblokowaniu telefonu obraz na wyświetlaczu zaczął być jak za mgła powoli kolory bladna u dołu ekranu widać jak by coś pulsowało,gdy zablokuje telefon odczekam ok 1min włączę go obraz jest idealny ale kilka sekund pracy i znowuż traci kolory wszystko jest za mgła dodam że jak używam jakiejś aplikacji przejdę do następnej to tak jak by było widać zarysy poprzedniej,może ktoś mi powiedzieć co się stało, telefon nie miał ani jednego upadku ładowany jest jak forma przykazała ,leżał na stole szklanym i po podniesieniu taki o to cyrk...Dodam że oprogramowanie to Ostatnia wersja miui Polska

Opublikowano (edytowane)

żeby wykluczyc sprawy softu to zrob mi flash do wersji global nalepiej z opcja clean all ale wczesniej porob sobie backupy :P

Edytowane przez Lamcza
Opublikowano

Witam. Wymieniłem wyświetlacz w moim RN4x. Wyświetlacz na ekranie jest ciemny. W sensie, że ma ciemne kolory. Po wejściu w testy i wybraniu nr "8. Krawędź panelu dotykowego". Po przejechaniu wszystkich kwadracików jest test kolorów RGB. Są mega żywe. Po cofnięciu jest spoko. Ale gdy wrócę na "pulpit" znów kolory w telefonie są takie "mało żywe". W ustawieniu wyświetlacza kolory mam STANDARD, jasność MAX a jednak brakuje mi tych kolorów sprzed wymiany. Ktoś ma pomysł?

Opublikowano
18 godzin temu, SayHiAndBeMy napisał:

Witam. Wymieniłem wyświetlacz w moim RN4x. Wyświetlacz na ekranie jest ciemny. W sensie, że ma ciemne kolory. Po wejściu w testy i wybraniu nr "8. Krawędź panelu dotykowego". Po przejechaniu wszystkich kwadracików jest test kolorów RGB. Są mega żywe. Po cofnięciu jest spoko. Ale gdy wrócę na "pulpit" znów kolory w telefonie są takie "mało żywe". W ustawieniu wyświetlacza kolory mam STANDARD, jasność MAX a jednak brakuje mi tych kolorów sprzed wymiany. Ktoś ma pomysł?

Po wymianie wyświetlacza bardzo często trzeba przeinstalować system na nowo (z pełnym formatem). Spowodowane jest to tym, iż xiaomi stosuje panele lcd/ips różnych producentów i po wymianie muszą na nowo zainstalować się drivery. Regularnie spotykam się z tym przy wymianie lcd w Redmi Note 3 Pro (wymiana z BOE na Tianma) 

Jeśli reinstalacja nie pomoże, to prawdopodobnie felerny egzemplarz lcd. 

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...