Kingpin Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Cześć, nie wiem co mnie podkusiło że zaszyfrowałem sobie telefon, w każdym razie teraz nie mogę dostać się do TWRP i zaktualizować systemu. Chciałem zrobić wipe, ale znowu, nie mogę dostać się do TWRP. Chciałbym go jednak zaktualizować, hasło szyfrowania nie działa w twrp i nie wiem co robić. Będę wdzięczny za wskazówki co dalej.
Kingpin Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) I to będzie jedyna opcja? Co z bootloaderem jeśli mam androida 7, zablokuje mi go na nowo? Tak, wiem że mogę sobie odblokować ale pytam żeby się nie zdziwić bo nigdy tego nie robiłem ;). Ściągam china dev czy global dev bo w poradniku jest tylko że dev? Edytowane 19 Maja 2017 przez Kingpin
mrosi Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 28 minut temu, Kingpin napisał: I to będzie jedyna opcja? Co z bootloaderem jeśli mam androida 7, zablokuje mi go na nowo? Tak, wiem że mogę sobie odblokować ale pytam żeby się nie zdziwić bo nigdy tego nie robiłem ;). Ściągam china dev czy global dev bo w poradniku jest tylko że dev? Jeśli wgrasz przez MiFlash ROM China dev, to bootloadera nie zablokujesz.
Kingpin Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Opublikowano 19 Maja 2017 1 godzinę temu, mrosi napisał: Jeśli wgrasz przez MiFlash ROM China dev, to bootloadera nie zablokujesz. I potem normalnie wgrywam TWRP i MIUI Polska? Jak tak to dzięki za pomoc, można zamykać
mrosi Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 2 godziny temu, Kingpin napisał: I potem normalnie wgrywam TWRP i MIUI Polska? Jak tak to dzięki za pomoc, można zamykać Tak. Po China dev wgrywasz TWRP, a następnie MIUI Polska/EU, według normalnej procedury.
LeserGd Opublikowano 20 Maja 2017 Opublikowano 20 Maja 2017 Pełne czyszczenie telefonu to nie rozwiązanie. Na TWRP dla androida 7 też nie mogłem z poziomu recovery dostać się do danych.Ma ktoś jakiś sposób na prawidłową obsługę szyfrowanych danych? Na której wersji TWRP działa?Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Pawliko Opublikowano 27 Maja 2017 Opublikowano 27 Maja 2017 Mam ten sam problem. Jak ktos chce usunac szyfrowanie, to wystarczy ze z poziomu TWRP zrobi format data. Ofc cala pamiec zostaje wymazana. Ale mamy dostep do "pelnego" twrp.
LeserGd Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Pojawiła się nowa wersja TWRP (3.1.1.1) sprawdzał ktoś czy dalej są problemy z odszyfrowaniem danych w recovery?Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Pawliko Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 7 minut temu, LeserGd napisał: Pojawiła się nowa wersja TWRP (3.1.1.1) sprawdzał ktoś czy dalej są problemy z odszyfrowaniem danych w recovery? Sent from my Mi-4c using Tapatalk To wina softu. Przeczytaj ta strone i bedziesz mial wszystko jasne.
LeserGd Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Którą stronę? Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi