Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,
nie wiem co mnie podkusiło że zaszyfrowałem sobie telefon, w każdym razie teraz nie mogę dostać się do TWRP i zaktualizować systemu. Chciałem zrobić wipe, ale znowu, nie mogę dostać się do TWRP. Chciałbym go jednak zaktualizować, hasło szyfrowania nie działa w twrp i nie wiem co robić. Będę wdzięczny za wskazówki co dalej.

Opublikowano (edytowane)

I to będzie jedyna opcja? Co z bootloaderem jeśli mam androida 7, zablokuje mi go na nowo? Tak, wiem że mogę sobie odblokować ale pytam żeby się nie zdziwić bo nigdy tego nie robiłem ;). 

Ściągam china dev czy global dev bo w poradniku jest tylko że dev?

Edytowane przez Kingpin
Opublikowano
28 minut temu, Kingpin napisał:

I to będzie jedyna opcja? Co z bootloaderem jeśli mam androida 7, zablokuje mi go na nowo? Tak, wiem że mogę sobie odblokować ale pytam żeby się nie zdziwić bo nigdy tego nie robiłem ;). 

Ściągam china dev czy global dev bo w poradniku jest tylko że dev?

Jeśli wgrasz przez MiFlash ROM China dev, to bootloadera nie zablokujesz.

Opublikowano
1 godzinę temu, mrosi napisał:

Jeśli wgrasz przez MiFlash ROM China dev, to bootloadera nie zablokujesz.

I potem normalnie wgrywam TWRP i MIUI Polska? Jak tak to dzięki za pomoc, można zamykać :)

Opublikowano
2 godziny temu, Kingpin napisał:

I potem normalnie wgrywam TWRP i MIUI Polska? Jak tak to dzięki za pomoc, można zamykać :)

Tak. Po China dev wgrywasz TWRP, a następnie MIUI Polska/EU, według normalnej procedury.

Opublikowano

Pełne czyszczenie telefonu to nie rozwiązanie.
Na TWRP dla androida 7 też nie mogłem z poziomu recovery dostać się do danych.
Ma ktoś jakiś sposób na prawidłową obsługę szyfrowanych danych? Na której wersji TWRP działa?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Opublikowano

Mam ten sam problem.

Jak ktos chce usunac szyfrowanie, to wystarczy ze z poziomu TWRP zrobi format data.

Ofc cala pamiec zostaje wymazana. Ale mamy dostep do "pelnego" twrp.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
7 minut temu, LeserGd napisał:

Pojawiła się nowa wersja TWRP (3.1.1.1) sprawdzał ktoś czy dalej są problemy z odszyfrowaniem danych w recovery?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

To wina softu. 

Przeczytaj ta strone i bedziesz mial wszystko jasne.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...