besty20122 Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Witam, mam problem z ładowaniem telefonu, wiele ekspertów zaleca ładowanie baterii do 80% aby miała lepszą żywotność ale jak ja ładuje swój redmi 4a do 80 to bardzo szybko się ładuje do tego poziomu, jakąś godzinę od 30% i po odłączeniu ładowarki szybko spada te około 10% nawet jak nic nie robię na nim to po około 2h czuwania rozładowuje się o te 10% a potem to normalnie jakieś kilka godzin na 1%. Wiecie z czym leży problem lub znacie jakąś aplikację która spowolni ładowanie ?
don_kamillo Opublikowano 17 Maja 2017 Opublikowano 17 Maja 2017 8 godzin temu, besty20122 napisał: Witam, mam problem z ładowaniem telefonu, wiele ekspertów zaleca ładowanie baterii do 80% aby miała lepszą żywotność ale jak ja ładuje swój redmi 4a do 80 to bardzo szybko się ładuje do tego poziomu, jakąś godzinę od 30% i po odłączeniu ładowarki szybko spada te około 10% nawet jak nic nie robię na nim to po około 2h czuwania rozładowuje się o te 10% a potem to normalnie jakieś kilka godzin na 1%. Wiecie z czym leży problem lub znacie jakąś aplikację która spowolni ładowanie ? Naprawdę jest sens w zabawę? Odkładając 50 zł miesięcznie, po roku masz na nowy taki telefon z nową baterią, a przez rok na pewno Ci się nie zużyje przy normalnym użytkowaniu. Ale pomijając kwestie zasadności takiego zachowania, to zmień ładowarkę na słabszą, albo ładuj z komputera. 3
Rekomendowane odpowiedzi