Limex Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 Witam, Od czasu ostatniej aktualizacji na androida 7.0 rom 7.5.11 xiaomi.eu mam problem z blokowaniem ekranu, czyli zapewne z czujnikiem zbliżeniowym. Mianowicie podczas wykonywania połączenia nie blokuje mi się ekran po przyłożeniu do ucha. Ekran muszę blokować przyciskiem blokady, bo sam się nie wygasza w trakcie rozmowy. Może to być wina testowego oprogramowania (android 7) czy awaria czujnika? Czy ktoś ma podobny problem?
FromWP Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 8 godzin temu, Limex napisał: Może to być wina testowego oprogramowania (android 7) czy awaria czujnika? A sprawdzałeś w ustawieniach dialera (telefonu) czy masz w Ustawieniach połączeń przychodzacych zaznaczone Wygaś przy twarzy? Jak tak a nadal nie działa, to problem, bo nie znalazłem w Mi Mixie ustawień, testowania, czy kalibracji czujnika zbliżeniowego. W (chwilowo moim) działa prawidłowo ale na Global stable 8.2.4. Przetestowałem wszystko co mogłem w menu serwisowym, ale testu i kalibracji czujnika zbliżeniowego nie znalazłem (może źle szukam).
Limex Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Opublikowano 16 Maja 2017 Tak, mam zaznaczone. Podobno w globalu właśnie nie ma. U mnie jest test kalibracji czujnika ultradzwiękowego, ale nie wiem jak to uruchomić i na czym ten test polega.Wysłane z mojego MIX przy użyciu TapatalkaTak, mam zaznaczone. Podobno w globalu właśnie nie ma. U mnie jest test kalibracji czujnika ultradzwiękowego, ale nie wiem jak to uruchomić i na czym ten test polega.Wysłane z mojego MIX przy użyciu TapatalkaTu jeszcze screeny:Wysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 16 Maja 2017 Opublikowano 16 Maja 2017 14 minut temu, Limex napisał: Tu jeszcze screeny: Nie mam tego na globalu, to nie pomogę. W Redmi 3, 3s, 2 polega to na kilkukrotnym przyłożeniu i oddaleniu np ręki od czujnika i po odsunięciu kliknięciu w Kalibrację. Tu niby masz jakiś suwak i dodatkowo w którymś momencie powinna sie pojawić kalibracja, albo ustawioną ręcznie czułość zapamiętuje. Musisz pokombinować, chyba że ktoś już to rozpracował i się odezwie.
Rekomendowane odpowiedzi