Problemy techniczne
21 topics in this forum
-
- 2 replies
- 8.1k views
Włączam aplikacje i cały czas wychodzi mi takie coś ktoś może pomóc jak to wyłączyć?
Last reply by marcin123-91, -
-
- 0 replies
- 4.1k views
Wersja MIUI Global 10.0.2.0(ODEMIFH). Wersja androida: 8.0.0 OPR1.170623.027 Telefon nie dostaje aktualizacji zabezpieczeń. Ostatnie poprawki mam z dnia: 1.08.2018. Czym może to być spowodowane i jak mogę rozwiązać ten problem? ps. mam model Mi Mix 2. Nie wiem jak przenieść post.
Last reply by Tuptuśka, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witajcie, mój problem dotyczy gniazda jack. Skrzeczy, piszczy, bzyczy i w ogóle wnerwia mnie, że telefon mało nie wylądował na ścianie. Telefon rozebrałem i próbowałem coś zrobić, ale z tego co widzę raczej nie da się tego naprawić i trzeba wlutować nowe. Gdzie można takie kupić? Przeszukałem internety i nie ma widu, ani słychu... Czy jeżeli nie znajdę takowego to zadziała opcja jak w tych bez gniazda jack, czyli przejściówka usb-c - jack? Pozdrawiam.
Last reply by BlackScrap, -
- 5 replies
- 4.4k views
Witam Po ostatniej aktualizacji cotygodniowej TWRP przestał widzieć dysk i mam następujący komunikat: "TWRP has detected an unmodified partition. TWRP can leave your partition unmodified to make it easier for you to take official updates. TWRP will be unable to prevent the stock ROM from replacing from replacing TWRP and will not offer to root your device. installing zips or performing adb operations may still modify the system partition" Mam TWRP 3.2 od kilku miesięcy nie było problemu , chciałem dziś zainstalować MIUI 8.7.12 ver. 2 i zonk. czy ktoś ma pomysł jak przywrócić widocznosc partycji dysku bez robienia wipe data?
Last reply by SQTER72, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, podjąłem się próby zrootowania mi mixa kumpla, niestety nie pomyślnie ale może od początku: twrp oficjalne 3.2.1-0 - nie działa dotyk pobrałem z tego źródła: http://en.miui.com/thread-500625-1-1.html dotyk działał ale niestety nie udało się zamontować partycji /data i przez to nie mogę zainstalować żadnego zipa, na tym forum jest opisana ta sytuacja: https://forum.android.com.pl/topic/304119-twrp-nie-widzi-dysku/ lecz nie wiem jak używać narzędzia SRKTool. Jest ktoś w stanie pomóc?
Last reply by igoree, -
- 3 replies
- 22.2k views
Potrzebuję pomocy w zgraniu zdjęć z xiaomi mi mix 2S na komputer. Po podłączeniu komputer widzi telefon, jednak kiedy wejdę do niego jest zupełnie pusto...co zrobić, aby np zdjęcia były widoczne na komputerze? Proszę o instrukcję jak dla dziecka - póki co nie jestem biegła w obsłudze mojego telefonu i póki co mam angielsko - chińskie menu , gdyż telefon przyjechał ze mną ze sklepu prosto z Chin i tam sprzedawca zmienił menu na angielskie.
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam jak w temacie czy to normalne że ustawiam region Polska po ponownym uruchomieniu mam region chiny. Załączam scrin z info o telefonie Wysłane z mojego MIX przy użyciu Tapatalka
Last reply by jacek1313, -
Wymiana lcd
by Otik- 0 replies
- 1.8k views
Witam właśnie moje Xiaomi Mi Mix przegrało z grawitacją szkło ochronne nie pękło ale ekran niestety tak Czy ktoś to już z was wymieniał lub zna serwis który można polecić do takiej wymiany ?
Last reply by Otik, -
- 4 replies
- 2.4k views
Po odebraniu więcej niż jednego sms'a znikają powiadomienia z centrum powiadomień oraz ekranu blokady. Znika również plakietka z ikonki aplikacji SMS. Poniżej przykładowy scenariusz - w celu wyjaśnienia o jaką sytuację mi chodzi 1) dostaję pierwszego smsa, zaświeca się ekran widzę powiadomienie, nie dotykam telefonu, więc powiadomienie jest nieodczytane 2) minutę później dostaję drugiego sms'a sygnał sms jest jakby urwany ekran się zaświeca przez ułamek sekundy widzę powiadomienie o tym że mam 2 smsy nieodczytane jednak ono znika 3) gaśnie wyświetlacz po chwili i nie ma śladu, że ktokolwiek do mnie napisał - brak powiadomienia, dioda się nie świeci. Kiedy w…
Last reply by Alienzorg, -
- 0 replies
- 1.4k views
Tak jak w temacie, rozkładam już ręce... Podłączając smartwatcha do telefonu głośnik przestaje działać.. raz na x prób głośnik załapuje i śmiga do następnego rozłączenia połączenia Błąd jest na miui / losie i ich pochodnych Fw 8.1.4 niestety nie wiem jak rozwiązać owy problem Dodam że podłączając słuchawki bezprzewodowe wraz z zegarkiem przy odebraniu połączenia poprzez telefon całe połączenie przekierowane na zegarek.. nie na słuchawki Może ktoś wie jak to rozwiązać? Wysłane z mojego MI MIX przy użyciu Tapatalka
Last reply by adiif1, -
- 10 replies
- 2k views
Hej. W pierwszej kolejności oczywiście przejrzałem ten temat - Niestety u mnie na telefonie w ogóle nie pojawia się opcja wyboru trybu podłączenia urządzenia. Włączyłem opcje developerskie, debugowanie... Próbowałem różnych sposobów znalezionych w sieci na instalację sterowników od Qualcoma, Xiaomi, USB i bóg wie czego jeszcze. Niestety telefonu zupełnie nie widać na Windows 10 x64. Próbowałem również różnych portów USB. Zainstalowałem PC Suite Chińskie i nadal nie widzi ono telefonu... Szukam rozwiązania problemu, ale w tej chwili nie mam już pomysłu co zrobić aby telefon był widoczny dla Windowsa... MIUI 8.5.4.0 stabilna Wersja Androida - 6.0.1 MXB48T
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 2.1k views
Witam Żeby nie było przeleciałem pół forum w poszukiwaniu rozwiązania problemu i nic nie pomogło. Od poniedziałku jestem posiadaczem Mi Mix'a (6/256). Wczoraj wyciągnąłem z modemu i włożyłem do telefonu kartę z internetem od Plusa (slot SIM2) i nie mogę złapać LTE. Na głównej karcie T-Mobile (slot SIM1) bez problemu łapię LTE/LTE+. W mojej okolicy w promieniu 400m są dwa BTSy Plusa, jeden LTE1800, drugi LTE2600, więc wykluczam tutaj brak wsparcia B20 (LTE800). Moja konfiguracja (użyta wg wzoru z forum oraz sprawdzana ze strony Plusa: Konfiguracja APN: Nazwa: Plus (próbowałem też Internet, internet i plus) APN: plus (próbowałem też Plus) MCC: 26…
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 10 replies
- 2.4k views
Witam. Mam taki problem, że od kilku dni używam nowego Xiaomi Mi Mixa i pomimo teoretycznie bardzo mocnego Snapdragona 821 gry takie jak Modern Combat 5, Iron Blade wyraźnie tracą klatki momentami nawet bardzo do tego (wiem, że jest ciepło, ale) przegrzewają telefon. Normalne aplikacje, nie gry chodzą szybko i szybko się włączają jest dosyć dobrze. Jest to o tyle dla mnie ważne, że rzadko mam wolny czas w domu i telefon jest moim powiedzmy komputerem. Być może ktoś sprzedał mi bubla, natomiast robiłem tą weryfikację oryginalności i wyskoczyło mi zielone tło informacje o telefonie i że jest to Mi Mix, jednak wprost takiego sformułowania, że jest on oryginalny nie było. Jeż…
Last reply by adiif1, -
- 4 replies
- 1.8k views
Witam, posiadam mi mixa na którym miałem globala, system postanowiłem zmienić na xiaomieu. Telefon po całej zabawie nie wstaje, nawet po ponownym flashu. Liczę na pomoc.
Last reply by Maderski, -
Ktoś, coś, gdzieś ? Ma ktoś jakieś info do TWRP nowszego niż 3.0.2.0 litium ?? co by dotyk działał normalnie
Last reply by skay77, -
- 30 replies
- 24.3k views
Witajcie, kupiłem używanego mi mixa. W sumie prawie nówka bo jeszcze wszystkie folie ma lecz był chwile używany przez poprzedniego wlasciciela. No wlasnie. Nie zresetowal telefonu do ustawien fabrycznych, wiec ja to zrobiłem. Wszystko fajnie tylko ze nie wiedziałem ze telefony sa powiazane z kontami. I teraz właściciel się nie odzywa. Hasla nie znam. Jak to odblokować? Recovery zablokowane, tryb edl również... MiFlash wyszukuje jedynie telefon w trybie fastboot ale co z tego jak nic się nie da wgrać... Co robić? Może jakiś serwis mi to naprawi? Bo ja już nie mam siły. Wszystko poblokowane do tego laptop nie chcę współpracować...
Last reply by Nezumi, -
- 2 replies
- 1.7k views
witam mam pytanie jak spowodować aby czytnik linii papilarnych bez skonfigurowanego odcisku palca po dotknieciu nie wybudzłl telefonu i nie przechodził do ekranu glównego aktualnie wybudzam przyciskiem i robię slaida po ekranie ale jak na zablokowanym telefonie przez przypadek dotknę czytnika to od razu mam ekran główny nie chce stosować kodów i innych rodzajów blokad po prostu przycisk i przesuniecie po ekranie ktoś ma jakiś pomysł soft ostanie miui polska dostępne do modelu
Last reply by skay77, -
- 1 reply
- 1.6k views
Witam Co zrobić by telefon sam nie wyłączał aplikacji w tle np. RMFON gdy jest tylko na pasku? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Last reply by ZduneX25, -
- 3 replies
- 29.9k views
Witam, Od czasu ostatniej aktualizacji na androida 7.0 rom 7.5.11 xiaomi.eu mam problem z blokowaniem ekranu, czyli zapewne z czujnikiem zbliżeniowym. Mianowicie podczas wykonywania połączenia nie blokuje mi się ekran po przyłożeniu do ucha. Ekran muszę blokować przyciskiem blokady, bo sam się nie wygasza w trakcie rozmowy. Może to być wina testowego oprogramowania (android 7) czy awaria czujnika? Czy ktoś ma podobny problem?
Last reply by FromWP, -
- 3 replies
- 2.2k views
Witam Od kilku dni mam problem z widocznością xiaomi mi mix na PC, zmieniam mu opcje z górnej belki podczas podłączenia USB do PCta i nic nie widać go. Wie ktoś coś na ten temat?
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 14 replies
- 8.8k views
Witam. Zakupiłem kabel USB OTG do obsługi np. pendrive do mojego Xiaomi Mi MIX i żadnej reakcji. Czyżby ten telefon nie obsługiwał tej opcji?
Last reply by PanPreza,