Filipek Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Cześć. Mam problem z wgraniem Miuipolska. Robię to z tym poradnikiem: . Jestem na etapie wgrywania twrp. Zrobiłem wszystko tak jak na filmie, ale po przytrzymaniu Volume Up i przycisku blokowania twrp pokazało mi się jakieś chińskie menu z pomarańczowymi i jednym niebieskim przyciskiem. Nie mam pojęcia co to jest, ale nie wygląda jak żadne twrp z tych które widzę w internecie. Może ktoś pomóc? Teraz zresetowałem telefon i stoi na logo mi i migają te kropki nad napisem android Edytowane 12 Maja 2017 przez Filipek
FromWP Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 13 minut temu, Filipek napisał: Volume Up i przycisku blokowania twrp pokazało mi się jakieś chińskie menu Teraz zresetowałem telefon i stoi na logo mi i migają te kropki nad napisem android To jest chińskie menu serwisowe i właśnie taką kombinacją klawiszy się uruchamia. Jesr tylko w zwykłych Redmi, czyli twoim też. W Redmi note i Mi tego nie ma. TWRP (czy stock recovery) w Redmi (nie note) uruchamia się kombinacją wszystkich trzech klawiszy, albo wchodzi w nie z tego chińskiego menu, ale ten sposób nie na wszystkich romach działa (jak klikniesz tam drugi po prawej od dołu nad tym niebieskim, to zmieni się język na angielski). A teraz telefon po prostu się restartuje jak migają kropeczki. Problem może być taki, ze jak wgrało ci się to twrp, to może wisieć na logo Mi, bo po wgraniu twrp trzeba od razu wgrać rom eu.
Filipek Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 7 minut temu, FromWP napisał: To jest chińskie menu serwisowe i właśnie taką kombinacją klawiszy się uruchamia. Jesr tylko w zwykłych Redmi, czyli twoim też. W Redmi note i Mi tego nie ma. TWRP (czy stock recovery) w Redmi (nie note) uruchamia się kombinacją wszystkich trzech klawiszy, albo wchodzi w nie z tego chińskiego menu, ale ten sposób nie na wszystkich romach działa (jak klikniesz tam drugi po prawej od dołu nad tym niebieskim, to zmieni się język na angielski). A teraz telefon po prostu się restartuje jak migają kropeczki. Problem może być taki, ze jak wgrało ci się to twrp, to może wisieć na logo Mi, bo po wgraniu twrp trzeba od razu wgrać rom eu. Już wstał, okazało się, że po prostu przywrócił się do ustawień fabrycznych i trzeba było poczekać na przygotowanie systemu. Jak trzymam wszystkie przyciski to pokazuje się telefon xiaomi z pokazaną wtyczką.
FromWP Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 Przed chwilą, Filipek napisał: Już wstał, okazało się, że po prostu przywrócił się do ustawień fabrycznych i trzeba było poczekać na przygotowanie systemu. Jak trzymam wszystkie przyciski to pokazuje się telefon xiaomi z pokazaną wtyczką. To znaczy że twrp się nie wgrało (dlatego wstał), bo tak się przedstawia stockowe MiRecovery. Musisz próbować wgrać ponownie, tylko nie rób reboot to system, tylko do recovery i od razu wgrywaj rom, bo jak się uda wgrać twrp, a nie zainstalujesz romu eu to nie wstanie i będzie wisiał na Mi.
Filipek Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 Hmm dziwne, wpisałem wszystkie komendy tak jak trzeba było, dlaczego mogło się nie wgrać?
FromWP Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 1 minutę temu, Filipek napisał: Hmm dziwne, wpisałem wszystkie komendy tak jak trzeba było, dlaczego mogło się nie wgrać? Jak wpisałeś wszystkie jak trzeba, to powinno się uruchomić twrp. Wpisywałeś po "fastboot flash recovery twrp.img" komendę "fastboot boot twrp.img" ? Po tej komendzie telefon powinien się uruchomić w twrp.
Filipek Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 Tak, telefon z tego co pamiętam zawibrował i nic się nie działo Szczerze mówiąc to teraz boję się robić to znowu, dopiero kupiłem telefon i nie chcę go od razu uceglić xD Teraz miałem takiego stresa jak się włączał, że chodziłem po domu przez cały ten czas 1
Nezumi Opublikowano 12 Maja 2017 Opublikowano 12 Maja 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi