pikoko Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Mój telefon nie chce połączyć się z opaską mi band 2 chociaż inne urządzenia wykrywa i łączy się z nimi to opaski nie widzi. Ani program mi fit ani mi band master nie łączą się z opaską. Co można zrobić aby działały powiadomienia? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
farban Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Podłączam się do tematu, dzisiaj dostałem orygnalną opaskę i mam taki sam problem jak kolega powyżej. Telefon xiaomi redmi note 3 pro.
@GUTEK@ Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 11 godzin temu, pikoko napisał: Mój telefon nie chce połączyć się z opaską mi band 2 chociaż inne urządzenia wykrywa i łączy się z nimi to opaski nie widzi. Ani program mi fit ani mi band master nie łączą się z opaską. Co można zrobić aby działały powiadomienia? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka W Mi Fit, zakładka profil wybierz MiBanda i wybierz rozłącz parę. Następnie na nowo sparuj opaskę z telefonem. Mi ten sposób pomógł jak po aktualizacji Mi Fit też nie chciał się połączyć z opaską. 1
pikoko Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Opublikowano 5 Maja 2017 Problem jest taki że zalogowałem się na konto xiaomi od nowa bo zapomniałem starego loginu i hasła. Dodam że jak wejdę w mi fit konto to tam nie ma sparowanego urządzenia czyli opaski. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
@GUTEK@ Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 No to teraz możesz mieć problem, bo opaska sparowana jest ze starym kontem i z nowym nie będzie działać do puki nie zostanie odłączona od poprzedniego. Poszukaj w temacie o MiBandzie czy jest jakiś sposób żeby to obejść.
pikoko Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 Zalogowałem się na konto xiaomi w komputerze i tam jest zakładka chyba urządzenia czy coś takiego i usunąłem niby ikonkę mi fit ale nic to nie dalo. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
@GUTEK@ Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 43 minuty temu, pikoko napisał: Zalogowałem się na konto xiaomi w komputerze i tam jest zakładka chyba urządzenia czy coś takiego i usunąłem niby ikonkę mi fit ale nic to nie dalo. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Musisz się zalogować na stare konto i z niego usunąć MiBanda, nie z nowego.
pikoko Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 Nie wiem na który email było założone to stare konto. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
@GUTEK@ Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 Nie masz zapisanych danych logowania starego konta np. w przeglądarce na kompie ?
pikoko Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 No właśnie nie mam. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi