Skocz do zawartości
  • 0

Transmisja danych

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

W panelu sterowania / monitor danych / ograniczenia powyłączałem we wszystkich aplikacjach pobranych i systemowych transmisje danych 2G/3G oraz wyłączona jest transmija danych w telefonie. Jednak codziennie kilkanascie razy dziennie telefon łączy sie z internetem i przesyła jakies paczki danych po 10 kB. Tyle widać na billingu u operatora. Co włączyć lub wyłączyć, żeby telefon wogóle nie zdołał wysłać niczego poprzez sieć komórkową.

Tel Mi3W

Edytowane przez krzysztof798

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

A jak zrobić, żeby ten GPS się nie łączył z siecią. Zależy mi żeby za granicą w żaden sposób się z siecią nie chciał łączyć.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Tzn tak GPS włącza się jeśli np korzystać z Map Googla by ustalić twoją pozycję , jest wykorzystywany tez w innych aplikacjach

W ustawieniach masz zakładkę lokalizacja więc w niej możesz wyłączyć wszystkie opcje - choć najważniejsza jest ta ostatnia czyli Źródła lokalizacji przez wi-fi i sieć komórkową

• 0
Opublikowano

Wyłączyłem dostęp do lokalizacji przez wifi i sieci komórkowe, a zostawiłem przez GPS. Zobaczę jutro, czy też naliczy połączenia z Internetem.

• 0
Opublikowano

APNów nie chce całkiem wywalać, bo w Polsce to czasami używam transmisji danych. Tylko będąc za granicą nie chce żadnej łączności internetowej. Ale sprawdzę jeszcze z APN, czy to działa, bo póki co, ciągle coś zaciąga z netu.

• 0
Opublikowano

W APN sztucznie dołożyłem jakąś literkę i rzeczywiście w billingu już żadnego przesyłu danych nie ma. Chociaż ciągle uważam, że jak jest transmisja danych wyłączona, to telefon przez sieć komórkową nic nie powinien ściągać ani wysyłać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...