Bezi Opublikowano 2 Maja 2017 Opublikowano 2 Maja 2017 Witajcie. Box-a mam w pokoju na pietrze. Sygnał WiFi mocno słabnie i traci na sile. Mam około 43% . Czy jak zakupie takie coś i podłącze z tyłu jakimś rozdzielaczem USB.....bo jest jedno USB z tyłu a mam Pendriva podpiętego i chciałbym ten WiFi http://chinskiecuda.pl/2016/03/20/recenzja-repeater-wifi-xiaomi-mi-wifi/ Lub jak inaczej wzmocnić ? Pozdrawiam
Ari93 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 43% Ci nie wystarcza do komfortowego korzystania z Mi Boxa? Jeśli chcesz ten sygnał wzmocnić to jak już zakup jakiś repeater do gniazdka sieciowego który będzie sygnał z routera kopiował i rozsyłał go dalej i zamontuj go gdzieś pomiędzy routerem a Mi Boxem.
gigisalivan Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) U mnie mam 100 % sygnału a i tak transmisja często słabo idzie i przerywa i buforuje . Może pomyśl o innej karcie wifi pod usb lub karcie lan na usb Są karty lan zintegrowane z 3 portowym hubem usb lub podłącz hub i do niego kartę wlan usb Edytowane 3 Maja 2017 przez gigisalivan
Bezi Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Opublikowano 6 Maja 2017 A ten xiaomi na USB mogę podłączyć? Będzie chodzić razem z dyskiem?
iborkim Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Ale jaki sens ma podłączanie tego czegoś do boxa, to się ustawia w miejscu gdzie jest jeszcze dobry zasięg. To nie jest karta sieciowa, a "przedłużacz" wifi. Edytowane 7 Maja 2017 przez iborkim
Bezi Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 Myślałem ze jak ma zewnętrzna antenę to i sygnał w boxie będzie mocniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi