Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam Xiaomi Mi5, xiaomi.eu 7.4.27, mam wgranego roota oraz aplikację Lucky Patcher, wszystko było by oki ale niewiem dlaczego blokuje mi ona TVN Player, da się to jakoś ukryć przed tą aplikacją że mam zainstalowanego Lucky Patchera ? Nie chcę go odinstalowywać bo jest mi potrzebny do innych rzeczy a po drugie nawet nie blokuję nim żadnych reklam w TVN Playerze gdyż mam wykupione pakiety. Fajnie jakby dało się to obejść, dziękuję za odpowiedzi.

Screenshot_2017-05-01-01-59-50-472_pl.tvn.player.png

Skoro przed aplikację AndroidPay da się ukryć roota i bootloadera to tu może też jakoś się da :)

Edytowane przez foxit100
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 1.05.2017 o 02:56, foxit100 napisał:
Witam mam Xiaomi Mi5, xiaomi.eu 7.4.27, mam wgranego roota oraz aplikację Lucky Patcher, wszystko było by oki ale niewiem dlaczego blokuje mi ona TVN Player, da się to jakoś ukryć przed tą aplikacją że mam zainstalowanego Lucky Patchera ? Nie chcę go odinstalowywać bo jest mi potrzebny do innych rzeczy a po drugie nawet nie blokuję nim żadnych reklam w TVN Playerze gdyż mam wykupione pakiety. Fajnie jakby dało się to obejść, dziękuję za odpowiedzi.

Sorki za OT. Jak się ukrywa przed Android Pay to wszystko?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 1.05.2017 o 02:56, foxit100 napisał:

jesli apktool nie jest ci obcy to sobie zmien w player\smali\pl\tvn\player\ui\SplashActivity.smal

.method private isInstalledAnyAdBlockApp()Z
    .locals 2
    .prologue
    .line 80
    invoke-virtual {p0}, Lpl/tvn/player/ui/SplashActivity;->getApplicationContext()Landroid/content/Context;
    move-result-object v0
    const-string v1, "com.android.vending.billing.InAppBillingService.LOCK"
    invoke-static {v0, v1}, Lpl/tvn/player/utils/AppUtils;->isAppInstalled(Landroid/content/Context;Ljava/lang/String;)Z
    move-result v0
    return v0
.end method

na

.method private isInstalledAnyAdBlockApp()Z
    .locals 2
    .prologue
    .line 80
    const v0, false
    return v0
.end method

Edytowane przez rezmus
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na moim mi5 soft 6.11.10 najnowszy Lucky śmiga bez problemu Player. Odpalam Lucky Patchera kolejno 3 kropczeki -> Ustawienia Xposed i tam na dole Uryj Lucky Patcher'a ;]

• 9 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...