Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Świeżo zakupiony i nie do końca poznany. Urządzenie czyta karty sim na obu slotach , nie czyta mi karty pamięci na żadnym ze slotów. Mam 65 lat , proszę więc o możliwie czytelną dla mojego wieku podpowiedź 

Opublikowano

W ogóle nie czyta, czy wyświetla informacje, że karta jest ale nic poza tym? Możliwe, że karta jest sformatowana w formacie którego telefon nie czyta. Można wejść w ustawienia -> pamięć i tam jest opcja sformatowania karty (to usunie z niej wszystkie pliki). Na tacce od jest SIM/pamięci jest napisane w którym miejscu powinna być karta SIM a w której pamięci. Mam nadzieję, że to jest karta microSD, a nie coś zbliżonego kształtem ;)

Wytapatalkowane z Nołta Cztery Glołbal

Opublikowano

No i pytanie czy karta jest włożona prawidłowo. Jak może nie czytać karty SD w obu slotach skoro do SD jest przeznaczony tylko jeden slot na tacce. Jak była wciskana na siłę to może już być uszkodzona zarówno tacka jak o gniazdo.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
12 godzin temu, GoldSnickers napisał:

W ogóle nie czyta, czy wyświetla informacje, że karta jest ale nic poza tym? Możliwe, że karta jest sformatowana w formacie którego telefon nie czyta. Można wejść w ustawienia -> pamięć i tam jest opcja sformatowania karty (to usunie z niej wszystkie pliki). Na tacce od jest SIM/pamięci jest napisane w którym miejscu powinna być karta SIM a w której pamięci. Mam nadzieję, że to jest karta microSD, a nie coś zbliżonego kształtem ;)

Wytapatalkowane z Nołta Cztery Glołbal

Karta pamięci micro SD SanDisk Ultra 32 GB (nowa , na moim samsungu galaxy A5/2016 jest i widoczna i nie uszkodzona).  W Xiaomi Note wkładam ją do slotu 2 przeznaczonego zamiennie dla karty pamięci i urządzenie nie widzi karty. W ustawieniach - pamięć , wyświetla tylko pamięć urządzenia.

4 godziny temu, painball napisał:

No i pytanie czy karta jest włożona prawidłowo. Jak może nie czytać karty SD w obu slotach skoro do SD jest przeznaczony tylko jeden slot na tacce. Jak była wciskana na siłę to może już być uszkodzona zarówno tacka jak o gniazdo.

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Karta pamięci micro SD SanDisk Ultra 32 GB (nowa , na moim samsungu galaxy A5/2016 jest i widoczna i nie uszkodzona).  W Xiaomi Note wkładam ją do slotu 2 przeznaczonego zamiennie dla karty pamięci i urządzenie nie widzi karty. W ustawieniach - pamięć , wyświetla tylko pamięć urządzenia.

Opublikowano
4 minuty temu, painball napisał:

To od początku.

Jaka wersja miui? 

I czy na pewno jest włożona dobrze? Obejrzyj filmik: https://www.youtube.com/watch?v=f6vNqVti_8I

Dziękuję  za pomoc !!! Serdeczne dzięki !!! Wkładałem i wyjmowałem tę kartę już tyle razy bez skutku , iż postanowiłem szukać u Was pomocy. Po przeczytaniu odpowiedzi na mój post , jeszcze raz przeprowadziłem całą zabawę z kartą od początku. O DZIWO !!! Poskutkowało !!!! Teraz karta jest widoczna ! Dzięki zatem , że jesteście !  A tak nawiasem , wiem że kartę pamięci wkłada się tylko w jeden sposób by działała i tutaj nie popełniłem błędu, jednak teraz już po kłopocie i dziękuję raz jeszcze za pomoc

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...