capitaletp Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam, chciałem wykonać ustawienia fabryczne w telefonie, ale robiłem "na czuja" - w efekcie odinstalowałem sobie chyba cały system. Robiłem full wipe i w zakładce advanced zaznaczyłem wszystkie opcje. Obecnie wyświetla mi się tylko logo "MI.com" i komputer nie wykrywa telefonu. Po godzinnej walce i poszukiwaniach, umieszczam ten post z prośbą o pomoc - co krok po kroku muszę wykonać.
Szuja Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Może po prostu zamiast kombinować poleć w stronę fastboot + miflash ?Tutek jest na bank na forum.Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 No to skoro masz custom recovery (tylko takie pozwala formatować /system) to możesz sobie wgrać ROM z niego przez adb sideload.
Lamcza Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 albo wgraj rom na karte sd lub pendrive jesli masz kabalek otg xD w sumia kazda opcja dobra
capitaletp Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Temat do zamknięcia. Emocje chyba wzięły górę pierwszego dnia, bo następnego udało mi się wejść do TWRP, komputer wykrył telefon, wgrałem ROM na pamięć i zainstalowałem paczkę zip. Wszystko gra. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi