Skocz do zawartości

T-Mobile: promocja ze zwrotem abonamentu przez 10 miesięcy - gdzie jest haczyk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odwiedziłem dziś punkt T-Mobile, aby się dowiedzieć, na co mogę liczyć przenosząc do nich numer. Mają ciekawą dla mnie ofertę (mniejsza o jej szczegóły - w skrócie - praktycznie wszystko w abonamencie), do której jest dodatkowy (opcjonalny) bonus: jeśli wyrobię sobie kartę debetową i co miesiąc będę na jej konto przelewał 1000 zł oraz wykonywał co najmniej 1 operację bezgotówkową (tzn. zakupy), to przez 10 miesięcy będą mi zwracać abonament (50zł).

Interesujące, więc się zastanawiam, gdzie jest haczyk. Urocza pani w punkcie T-Mobile twierdziła, że haczyka brak, ale z założenia pięknym kobietom nie wierzę :-)

Zapytałem jaki bank wydaje tę kartę, no i masz - Alior Bank. Czyli problemy z SMS-ami z banku mam gwarantowane.

Pytanie - czy ktoś z Was skorzystał z tej promocji? Jakie są haczyki? Czy da się bez SMS-ów (np. tylko przelewam tam kasę, a potem ją wybieram w bankomacie)?

Czy umowa z bankiem, bo zapewne taka jest, nie zawiera jakichś dodatkowych opłat itp.?

Dzięki.

Opublikowano

A o tych problemach z smsami skąd informacja?

Mam konto w Alior Sync (teraźniejsze T-Mobile Usługi Bankowe) i na jakieś 200 przelewów problem był może 5 razy (sms dotarł np. po 3 minutach zamiast po 10 sekundach).

Opublikowano

Skąd? Z tego Forum zasadniczo. Problem ponoć znany od dawna i wciąż nierozwiązany (?). Nie dotyczy tylko Alior, ale o Alior najczęściej pisano.

Ja używam mBanku, w tym przypadku problemów z SMS-ami nie zarejestrowałem.

Natomiast ani razu nie doszedł do mnie żaden SMS z konfiguracją APN-ów - próbowałem zmusić różne sieci do wysłania mi go. Myślę, że to ten sam albo pokrewny problem, co niedochodzenie SMS-ów z banków.

Opublikowano

@kleryk88 coś mnie ominęło ?

Starałem się śledzić na bieżąco ten problem ale jedyne rozwiązanie jakie pamiętam to usuwanie ze skrzynki poprzedniego SMS-a.

Jeżeli to można w ogóle nazwać rozwiązaniem...

Opublikowano

problem jest znany np na redmi ale znane jest też rozwiązanie wiec nie masz się co martwić

Czy chodzi o usuwanie SMS-ów?

A próbował ktoś może dodać nr z którego przychodzą do książki adresowej + do białej listy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...