latet Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Witam Odwiedziłem dziś punkt T-Mobile, aby się dowiedzieć, na co mogę liczyć przenosząc do nich numer. Mają ciekawą dla mnie ofertę (mniejsza o jej szczegóły - w skrócie - praktycznie wszystko w abonamencie), do której jest dodatkowy (opcjonalny) bonus: jeśli wyrobię sobie kartę debetową i co miesiąc będę na jej konto przelewał 1000 zł oraz wykonywał co najmniej 1 operację bezgotówkową (tzn. zakupy), to przez 10 miesięcy będą mi zwracać abonament (50zł). Interesujące, więc się zastanawiam, gdzie jest haczyk. Urocza pani w punkcie T-Mobile twierdziła, że haczyka brak, ale z założenia pięknym kobietom nie wierzę Zapytałem jaki bank wydaje tę kartę, no i masz - Alior Bank. Czyli problemy z SMS-ami z banku mam gwarantowane. Pytanie - czy ktoś z Was skorzystał z tej promocji? Jakie są haczyki? Czy da się bez SMS-ów (np. tylko przelewam tam kasę, a potem ją wybieram w bankomacie)? Czy umowa z bankiem, bo zapewne taka jest, nie zawiera jakichś dodatkowych opłat itp.? Dzięki.
l_mike Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 A o tych problemach z smsami skąd informacja? Mam konto w Alior Sync (teraźniejsze T-Mobile Usługi Bankowe) i na jakieś 200 przelewów problem był może 5 razy (sms dotarł np. po 3 minutach zamiast po 10 sekundach).
latet Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Opublikowano 15 Maja 2014 Skąd? Z tego Forum zasadniczo. Problem ponoć znany od dawna i wciąż nierozwiązany (?). Nie dotyczy tylko Alior, ale o Alior najczęściej pisano. Ja używam mBanku, w tym przypadku problemów z SMS-ami nie zarejestrowałem. Natomiast ani razu nie doszedł do mnie żaden SMS z konfiguracją APN-ów - próbowałem zmusić różne sieci do wysłania mi go. Myślę, że to ten sam albo pokrewny problem, co niedochodzenie SMS-ów z banków.
Sial Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Ja mam AliorSync.. no T-mobile Usługi Bankowe..(kto wymyśla te nazwy?) i nie mam żadnych problemów z SMSami.
kleryk88 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 problem jest znany np na redmi ale znane jest też rozwiązanie wiec nie masz się co martwić
Graffy Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 @kleryk88 coś mnie ominęło ? Starałem się śledzić na bieżąco ten problem ale jedyne rozwiązanie jakie pamiętam to usuwanie ze skrzynki poprzedniego SMS-a. Jeżeli to można w ogóle nazwać rozwiązaniem...
latet Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Opublikowano 16 Maja 2014 problem jest znany np na redmi ale znane jest też rozwiązanie wiec nie masz się co martwić Czy chodzi o usuwanie SMS-ów? A próbował ktoś może dodać nr z którego przychodzą do książki adresowej + do białej listy?
kleryk88 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 tak dokładnie o to rozwiązanie mi chodziło ja tak robię i nie ma problemu
Rekomendowane odpowiedzi