Przekon Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Od prawie samego początku używania redmi 3s mam problemy z galerią i odtwarzaczem muzyki, postaram się opisać jak najzwięźlej. Kupiłem ten telefon na allegro ze sklepu, wszystko ładnie, pięknie gra, opakowanie się zgadza model też, soft oryginalny MIUI Global, zaraz po aktualizacji na MIUI 8 zaczęły mi się pieprzyć rzeczy w galerii i apka od muzyki, zdjęcia i wideo kilka minut po utworzeniu robią się na miniaturze białe a po wejściu w nie pokazuje się czarny ekran a po paru dniach znikają całkowicie, samoistnie, muzyka tak jak i zdjęcia niezależnie od użytej aplikacji nie działa, po prostu wywala komunikat że "mp3 format is not supported" pomyślałem sobie "wada softu poczekam na aktualizacje" i tak bez zmian aż do ostatniej dużej aktualizacji Globala 8.2.4 Wkurzyłem się ostro bo ze smartfona wypadają mi funkcje kamery i odtwarzania muzyki, postanowiłem odblokować bootloadera i wgrać MIUI.EU wgrałem wszystko pięknie działa muzyka, zdjęcia dosłownie wszystko ale oczywiście po jakichś 15 minutach wszystko wróciło do starego porządku tylko teraz komunikaty błędu są po polsku.. Ma ktoś jakiś pomysł? Czy to to na co wygląda czyli fizyczna wada telefonu i niezależnie od softu muzyka z aplikacji tutaj nie zagra podobnie jak zdjęcia i wideo. Ps. oczywiście robiłem milion innych rzeczy przed napisaniem postu tj. cofanie do ustawień fabrycznych, twarde resety, milion różnych aplikacji, ściąganie innych formatów, wrzucanie na inne karty sd i na pamięć telefonu itd. Wstawiam screeny z obecnego systemu ale na Globalu wyglądało to identycznie tylko komunikat błędu był po angielsku.
mariusz.ur Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zainstaluj VLC ze sklepu i po problemie .
Przekon Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Tak jak pisałem żadna aplikacja nie działa VLC też, to nie jest kwestia aplikacji bo to zwykły format mp3 :/
mrosi Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 6 godzin temu, Przekon napisał: Tak jak pisałem żadna aplikacja nie działa VLC też, to nie jest kwestia aplikacji bo to zwykły format mp3 :/ To raczej kwestia systemowa (Androida), aniżeli oprogramowania użytkowego czy samego MIUI. Usuń wszystkie pliki muzyczne z telefonu (przenieś je do komputera). Wyczyść dane aplikacji Muzyka (telefon odłączony od PC). Podłącz telefon i skopiuj ponownie utwory do pamięci telefonu. WAŻNE: jeśli na początku transferu wyświetli się okno dialogowe w komputerze, wybierz opcję "Nie konwertuj, tylko prześlij" (czy jakoś tak). Czasami Android chce być mądrzejszy od "ustroju" i konwertuje pliki na coś, czego później nie potrafi obsłużyć. Jeśli to nie pomoże, to resety i cofanie się do "zerowej" instalacji nic nie pomogą. Spróbuj na początek wyczyszczenia cache i Dalvik/ART w TWRP (jak rozumiem, masz już MIUI Polska/EU) - TWRP -> Wyczyść -> Czyszczenie zaawansowane. Jeśli to nie pomoże, zgraj wszystkie dane na komputer PC i w TWRP (Wyczyść -> Czyszczenie zaawansowane) zaznacz wszystko poza "System" i przesuń suwak. To wyzeruje system i dane w pamięci telefonu/karty SD, więc zanim to zrobisz, zabezpiecz dane.
PanDziadek Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witam Jestem posiadaczem Xiaomi Redmi 3s. Telefon sprawuje się bardzo dobrze oprócz jednego mankamentu, a dokładniej mam problem z odtwarzaniem muzyki na tym telefonie. Testowałem różne aplikacje i nic nie pomaga. Ciągle wyskakuje komunikat, że nie obsługiwany format, lub problem z odtworzeniem tej piosenki czy coś w tym stylu. Piosenki chciałem odtwarzać odtwarzaczem PI Music Player- rzecz jasna próbowałem odtwarzać przez wbudowane programy typu explorer czy muzyka, google play. Piosenki są w formacie mp 3 dla pewności jeszcze raz przeprowadziłem konwersję do tego rozszerzenia. Używam karty pamięci... Co ciekawe, gdy telefon jest podłączony do komputera to piosenki z telefonu idzie odtworzyć, a gdy odłączę dzieją się cyrki... Jaki może, być tego powód ? Może wrzucam do złego folderu te pliki ? Wrzucałem do folderu Music, a na kartę pamięci wrzucałem bezpośrednio. Miui zaktualizowany do najnowszego, global.
Rekomendowane odpowiedzi