Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koniec dobrej passy, parę razy mi upadł i nawet przestałem drżeć przy schylaniu się po niego, a tu w końcu przykra niespodzianka :( Silikon niestety tym razem nie podołał...

Napisałem do wspaniałego serwisu Xiaomipl ale mnie zastrzelili ceną 330, jak telefon kosztował 700!!! I mimo że ekran działa i nie ma żadnych problemów poza wizualnym, ponoć nie ma możliwości wymiany samej szybki.... bo to jednolita część!!!! Tylko ciekawi mnie czemu można kupić szybkie z digitezerem za 8 baksów tak z marszu!!! Wiem że to już trzeba trochę podłubać i mieć sterylne warunki by się coś nie dostało, ale co to wówczas za serwis jak mają z tym problem?!?!?! Lepiej iść na łatwiznę i skroić za nie dość że prostszą czynność to jeszcze policzyć za kwadrans roboty 200złotych, bo ekran w detalu dla takich szaraków jak my nieco ponad 100zł! Załamka

Opublikowano

Co my na to mamy Ci poradzić, jak chcesz to możesz sam spróbować, albo tak jak w każdym innym serwisie innych firm zapłacić tyle samo. Zawsze tak jest

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Pytam osób które miały taką sytuację, czy poszły na łatwiznę czy znalazły jakieś inne rozwiązanie, mniej złodziejskie? bo oficjalna droga to w żądnym razie nie ma nic wspólnego z profesjonalnym serwisem i właśnie bardziej takim mianem można określić.

Tematu w tej kwestii nie było, chcę przedyskutować sprawę, może przestrzec innych i samemu coś z tego wynieść. Bo jeśli z oficjalnego serwisu dostajesz takie informację, wypada trochę o tym porozmawiać, a nuż zmienią podejście, się zastanowią..może zaczną być profesjonalniejsi, jak uświadomisz ludzi że usługę na którą chcą naciągnąć to może wykonać osoba obyta w jakimś lokalnym serwisie i nie trzeba się wysyłać pól kraju( za co też przecież liczą), a unikają trudniejszej bo jest mniej dla nich mniej opłacalna, ale czy uczciwsza dla klienta? bo jak widać na filmiku wymiana całego ekranu jako części nie zajmuje więcej jak 15 minut i nie wymaga wyrafinowanych narzędzi. 

Jak wysyłasz sprzęt do profesjonalisty oczekujesz profesjonalnej usługi, a nie pójścia na łatwiznę. Najważniejsza jest świadomość... klient, czyli MY najbardziej cierpią przez jej brak. Bo jedna rzecz płacić profesjonaliście za fachową usługę a inna rzecz pozwolić na naciągactwo. 

Sprzęt na razie działa, tylko razi oko i to irytuje, ale to nie jest warte 330. Jakby ktoś znał w Warszawie tańszą alternatywę(kompetetnego fachowca?) chętnie o tym usłyszę.

Edytowane przez marioking
Opublikowano

Oryginalny wyświetlacz kosztuje blisko 50$ i skoro to wg Ciebie takie proste to kup i wymień sobie sam. To samo z digitizerem, przecież to tylko 8$ i też możesz sam wymienić - to tylko kwadrans roboty... 

Opublikowano

Jakoś ciężko mi uwierzyć w nieoryginalne ekrany dla mi max ;) może jakieś tradycyjne rozmiary 5" to i jest jakiś sens gdzie cross sell idzie w dziesiątki milionów, ale 6'4" są tak niszowe że aż ciężko mi uwierzyć że ktoś produkował by takie zamienniki... bądźmy poważni/ bez żartów czy ściemniania że ekran w wycenie za 330 jest bardziej markowy od tego do kupienia na ali....różnica może być raczej tylko taka że od producenta ekranu dla xiaomi trafiły na rynek bez oficjalnego pośrednictwa xiaomi, ale nic więcej.  

I jeśli na filmie widać że czynności z konieczności przedstawione dla wizualizacji są bardziej czasochłonne niż osoba wprawna zrobi chyba w podobnym czasie bez popisywania. Proszę nie wciskać że zajmuje ona nie wiadomo ile. Ja bym się nie podjął gdybym nie mógł chociaż jednego trupa przećwiczyć jak reaguje co i jak, ale po filmiku nie widać nie wiadomo jakiej wiedzy technicznej, żeby ta czynność uzasadniała taką cenę usługi, to zwyczajne złodziejstwo.

Inna rzecz digitizer, możliwe że czynności dla odmiany rzeczywiście wymaga fachowego podejścia i dlatego "wyspecjalizowany" i "pierwszy" serwis tego nie oferuje, ale skoro są części to chyba nie dla faktu ironicznego ale żeby ich używać/naprawiać/wymieniać.

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Xiaomi nie udostępnia swoich części, więc nie ma czegoś takiego jak "Oryginalna część", co najwyżej jest to część po uszkodzonym telefonie... Co więcej, poczytaj jak są aktualnie robione ekrany i dlaczego nie wymienia się samego digi+szybka, a kupuje się całość... Temat totalnie bez sensu, przerabiany już setki razy i tak, kwota prawie 50% wartości telefonu za naprawę LCD jest normalna....

Opublikowano

Szkoda słów. Kolega urodził się w złych czasach. Nie ma świadomości niczego. Ekran LCD do MiMax to 50—60 usd. Komplet z ramką 70 usd. Ceny zależą od roboty ale też od jakości cześci. Jeśli oryginalne LCD z ramką ktoś kupić od dostawcy za 70 usd to nie naprawi co za 150 zł. Zależy kto gdzie kupuje. Płaczesz o marne 300 zł ale są telefony gdzie LCD oryginalne i wymiana kosztują więcej. Kup sobie na aliexpress digi za 8 usd i sobie wymień w domu skoro myślisz że to takie proste.

Poza tym ktoś w serwisie pracuje i dostaje kasę za godzinę pracy. Jeśli ty pracujesz za 10 zł to luz ale są tacy co za dobrze zrobioną robotę z telefonem wezmą 50 lub 100 gdzie taka naprawa łącznie z testami może trwać od 30 minut do godziny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...