Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

korzystając z tego poradnika

zainstalowałem MiuiPolska w smartfonie. Wszystko przebiegło bez żadnych problemów, jednak po włożeniu karty sim nie mogę wykonywać żadnych połączeń. Na śmieciowym sofcie dzwoniłem bez problemów. W informacjach o telefonie, zakładce stan karty sim mam następujące informacje"

sieć: nieznana

stan usługi: Nie działa

Macie jakieś pomysły? Proszę o pomoc :)

Ps. Po włożeniu karty do innego telefonu nie ma z nią problemów.

Opublikowano

w informacje o IMEI mam takie coś

Numer  MEID

99000.... ciąg cyfr

IMEI (Gniazdo 1)

86142... ciąg cyfr

IMEI SV (Gniazdo 1)

00

IMEI (Gnizado 2)

8614... ciąg cyfr ale już dwie ostatnie cyfry różnią się niż w IMEI (Gniazdo 1)

IMEI SV (Gniazdo 2)

00

Opublikowano

Ustalmy fakty - jaki telefon posiadasz i jaki system mu wgrałeś. Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie i nazwę pliku jaki zainstalowałeś w telefonie. 

Opublikowano

Czyli wszystko jest jak należy. 

Z rzeczy, jakie możesz zrobić samodzielnie, to reinstalacja systemu od nowa z pełnym wipe - format data, a następnie wipe system, data, cache, art/dalvik cache. Jesli to nie pomóż to przeinstaluj i zresetuj modem wg poniższej instrukcji 

Opublikowano (edytowane)

Nie chciałbym namieszać. Najpierw mam uruchomić TRWP na telefonie i zrobić format data i od razu wipe reszty czy po formacie restartowac telefon i dopiero potem resztę? W następnej kolejności rozumiem trzeba wgrać od nowa plik xiaomi.eu_multi_HM4_7.3.30_v8-6.0.zip  i jeszcze jedno pytanie czy telefon musi być podłączony do komputera?

Swoją drogą dzięki za pomoc.

Edytowane przez Piotrek55555
Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

1 godzinę temu, Piotrek55555 napisał:

Dzięki wielkie za pomoc Zexon72 porada z Twojego linku pomogła. U mnie też samo flash modem NON-HLOS.bin nie dało rady dopiero pozostałe dwie komendy rozwiązały problem. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. 

Za nieużywanie wyszukiwarki, kolejny założony wątek skończy się ostrzeżeniem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...