Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Przymierzam się do zakupu 2 sztuk 4X NOTE w wersji 3/32 GB.
Na gwarancji w Polsce mi nie zależy tak samo jak na B20 ( global).
Gdzie najtaniej dostanę ten telefon uwzględniając wszelkie kupony/ cashbacki?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tam gdzie najtaniej, proste. To się ciągle zmienia.

Cashbacki musisz sobie poszukać gdzie akurat jest największy procent i czy dotyczy on Aliexpress, czy innych sklepów, musisz też wiedzieć że są różne warunki wypłaty zwrotu jak kwota minimalna lub konto na PayPal.

Kupony? Trzeba szukać w konkretnych sklepach, na Aliexpress nowi userzy dostają kupony, kilka $ do wykorzystania w apce, czasem niektóre sklepy dają 1 czy 2$ upustu jeśli wydasz ileś tam.

Płatność też musisz uwzględnić, do wyboru karta walutowa lub przelewy24 na Ali. Walutę możesz też kupić i wymienić taniej o parę groszy w kantorach internetowych (względem przelewy24). Na pewno nie warto korzystać z przewalutowania na PayPal, bo tam kurs jest absurdalny, do tego jeszcze % od tego naliczają.

W przypadku takiej kwoty ok. 150$ nie warto tracić kilku godzin czasu, bo znaleziony upust jest nieadekwatny do straconego czasu.
Najprostszy sposób:
- najtańsza oferta na Aliexpress
- kupon dla nowego usera
- kupon od sprzedawcy
- cashback na np. Planet Plus
- płatność przez przelewy24 lub kartą walutową

Najtaniej teraz ma chyba Goldway, a parę dni temu na Gearbest działał kod NOTEA4X do tego linka: https://goo.gl/QHTplS obniżający cenę do 143$.

Edytowane przez mgcompany
  • Like 1
Opublikowano

To jeszcze ja podlacze sie do tego tematu.

Znalazlem dzis na Ali Xiaomi Redmi Note 4 Global Version za 149$ [Link] i chyba sie na niego zdecyduje. Mam jednak jeszcze kilka watpliwosci i chcialbym Was prosic o pomoc.

1) Czy warto dokupowac gwarancje za 10$? Czy faktycznie, gdyby cos bylo nie tak, to moge telefon wymienic na nowy w Polsce? Czy ktos z Was to sprawdzal?

2) Wysylka: czy myslicie, ze warto doplacac kolejne 10$ za DHL-a? Czy jesli wezme standard shipping to jest wieksze ryzyko, ze telefon gdzies zaginie, albo bedzie szedl faktycznie dwa miesiace? Nie zalezy mi jakos szczegolnie na czasie, jesli telefon bedzie szedl miesiac to nie bedzie z tym problemu dla mnie. Z tym, ze zaplace VAT tez juz sie wlasciwie pogodzilem.

3) Czy Waszym zdaniem ta oferta wyglada ok? Czy moze byc tam jakis haczyk? Nigdy nie kupowalem przez ali, stad te pytania.

Pozdrawiam i z gory dziekuje!

Opublikowano

Kupowałem u niego, bez problemów się obyło. Ja mając świadomość że u tak zapłacę VAT dopłaciłem za DHL, telefon w tydzień w domu a i odprawa ekspresowa- wszystko na maila, w porównaniu do odprawy przez pocztę mega wygodnie.

Cena bardzo dobra, telefon za tą kasę świetny, bateria rewelacja

Wysłano z Redmi Note 4x

Opublikowano

Ok, dzieki! :)

To jeszcze jendo pytanie: czy zeby uzyc kuponow znizkowych dla nowych uzytkowniko / od sprzedawcy musze kliknac Buy all/kup? Bo jak dodalem do koszyka to nie mam mozliwosci uzycia kuponow i nie widze zadnej znizki.

I jeszcze jedna sprawa: kupony znizkowe dla nowych userow sa dostepne tylko przez apke aliexpress. Czy da sie jakos skorelowac ten kupon znizkowy z cashbackiem z cashbackiem? (np planet plus)?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Tak. Cashback planetplus ma "link" właśnie do aplikacji aliepxress gdzie można użyć kuponu. W sumie chyba jako jedyny cashback ma taką możliwość.

Opublikowano
9 godzin temu, tpawel napisał:

Kupowałem u niego, bez problemów się obyło. Ja mając świadomość że u tak zapłacę VAT dopłaciłem za DHL, telefon w tydzień w domu a i odprawa ekspresowa- wszystko na maila, w porównaniu do odprawy przez pocztę mega wygodnie.

Cena bardzo dobra, telefon za tą kasę świetny, bateria rewelacja

Wysłano z Redmi Note 4x

A możesz powiedzieć ile łącznie Cię kosztował telefon? Zastanawiam się nad kwotą jaką doliczą mi za opłaty celno - skarbowe i odprawę.

Opublikowano

To jeszcze jedno pytanie ode mnie: czytalem, ze sprzedawca czasami wysyla paczke jako prezent (gift), czasami deklaruje wartosc przesylki nizsza, niz jest w rzeczywistosci, czasami deklaruje zawartosc jako telefon, czasami jako sluchawki albo inny sprzet elektroniczny. Czy trzeba mu napisac, zeby tak zrobil, czy to kazdy sprzedawca ma jakas swoja praktyke?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Daje tyle, że czasami podobno wartość VAT jest liczona z kwoty zadeklarowanej na paczce w przypadku DHL.
Ale tak jak wszyscy mówią, najlepiej liczyć się z tym, że ten VAT wpadnie i ewentualnie być miło zaskoczonym.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...