Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam dwa RN3pro SE na globalu bez żadnych modyfikacji i dość często występujący problem z odblokowaniem telefonu. Odblokowuje sie bez problemu ale ekran gaśnie. To jest taki flash on and off. Problem wystepuje w obu modelach.  Może ktoś coś poradzić

Opublikowano

Mam tą funkcję wyłączną. Inaczej pojawia się głupi komunikaty by nie zasłaniać częściej ekranu(back+ volume), telefon jest czysty- problem występuje na obu urządzeniach. Jakieś rozwiązanie?

Opublikowano
w ekranie blokady i odcisku palca wylacz zapobieganie przypadakowemu uzyciu telefonu w kieszeni i po sprawie

Tylko jak się to włączy raz to mimo wyłączenia ciągle działa. Było gdzieś to już omawiane.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
Dokładnie jak [mention=23892]gonzo_86[/mention] mówi jak raz włączysz tak już nie wyłaczysz chyba że ustawienia fabryczne przywrócisz i nie bedziesz właczał taki mały błąd w miui

Czyli aktualizacja 8.2 była rozwiązaniem tego błędu

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Czyli kolejny bug MIUI. Nie pamiętam bym włączał tą funkcję. Nie dzieje się to zawsze ale dość często. Dziwne że ta sprawa nie doczekała się jeszcze poprawki.Innym irytujacym błędem jest czarny ekran ( czasami) podczas rozmowy który pozostaje...i nic nie można zrobić, ani wyłączyć ani zamknąć. Pozostaje power button 5 sekund i reset. 

Edytowane przez Wiskas
Opublikowano

U mnie też tak się zdarza, ale została jeszcze mi na ekranie folia oryginalna, która przysłania te czujniki, więc mnie to nie przeszkadza :)

Opublikowano

Ja mam szybkę do wersji sp wiec wszystko powinno być cacy...jednak błąd doskwiera. Ale nic telefon za tą kasę daję radę......jeszcze jak by popracowali nad multitasking było by ok. Np "przytrzymaj wstecz by przełączać się pomiędzy ostatnimi aplikacjami" 

Opublikowano

Sorki ale nie o tym mówię.Multitasking jest ale slaby. Po pierwsze wolno się otwiera a po drugie mowie o bezpośrednim przełączaniu sie między dwiema ostatnimi aplikacjami trzymając "back". Czesto kopiuje text i wklejam w innej apce teraz muszę zaznaczyć,uruchomić powolnego menadżer apek, wybrać daną apke i wkleić. Do  tej pory korzystałem z czystego androida + exposed+ gravity box na slabszym sprzęcie i działałem szybciej niz na RN3PRO. Telefon ma dużo plusów ale nie jest idealny. Bardzo lubię wbudowaną przeglądarkę ale przeładowywanie stron mnie dobija- brak trybu offline. Nawet po wylaczeniu optymalizacji ramu/ zablokowaniu apki kłódką dalej zdarza sie że wyłącze tel na 5 minut i juz reload :(

Opublikowano

sorry mam wrazenie ze czytam o innym telefonie niz posiadam, tu nic sie wolno nie wczytuje i dodam ze wcale tak szybko nie zamyka apek, raz gre po 2 godzianch odpalilem i nic sie nie ladowalo

Opublikowano (edytowane)

Ja mam poprostu wysokie wymagania :) nie jest wolno ale jest lekkie opóźnienie po wciśnięciu przycisku menu(tylko za pierwszym razem, później jest płynnie). Na żony S6 edge tego opóźnienia nie ma, na moim leagoo shark 1 na mtk 6753 z 3GB ramu ten opóźnienie również nie występuje.Po ręcznej konfiguracji zarządzania ramem jest oki jesli chodzi o trzymanie apek w pamięci i  jesli nie uruchomie dużo innych apek to "titan quest" pozostaje otwarty przez wiele godzin.Ale prędzej czy później zostanie on zamknięty przy mocnym użytkowaniu telefonu.

Pisałem o przeglądarce i  przeładowywaniu kart. Tak czy siak telefon jest cacy ale w przyszłości model z 6GB od xiaomi by był mile widziany.

Edytowane przez Wiskas
Opublikowano
Dnia Tue Mar 28 2017 o 16:35, Wiskas napisał:

Innym irytujacym błędem jest czarny ekran ( czasami) podczas rozmowy który pozostaje...i nic nie można zrobić, ani wyłączyć ani zamknąć. Pozostaje power button 5 sekund i reset. 

To prawie na pewno masz źle skalibrowany czujnik zbliżeniowy, a nie wina romu. Skalibruj go i problemy znikną.

Opublikowano

Dzięki za radę, taki przypadek mialem może ze 4-5 razy od listopada zeszlego roku. Ale jak dajesz radę to dodaj coś więcej.... Skalibruj czujnik....ok użyć śrubokretu? Może coś więcej napiszesz

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Wiskas napisał:

Może coś więcej napiszesz

Już napisałem dawno temu dla Redmi 3. U ciebie to powinno wyglądać podobnie.

Najpierw przybliżasz i oddalasz łapę od tego czujnika i widać czy i jak działa. Potem klikasz kalibrację i po wszystkim. 

Można też wejść w kalibrację i testy wpisując w dialerze *#*#64663#*#*  albo z opcji programistycznych (7x klikasz w wersję Miui w ustawieniach, informacje o telefonie żeby się pokazały) bo być może w Redmi Note 3 SE tego menu nie ma.

Edytowane przez FromWP
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...