hUBI Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 Był już podobny temat, który został zamknięty mimo że autor napisał ze wgranie TWRP nie pomogło. Sytuacja wygląda tak że po wgraniu ROMu 7.3.9 nie można się dostać do TWRP ani fastboot - zarówno z poziomu POWER/VOL+ jak i z "adb reboot bootloader". Podobnie z aplikacją aktualizacji, po wskazaniu pliku z nowym ROMem telefon normalnie się uruchamia zamiast wchodzić do TWRP. Generalnie co bym nie robił to uruchamia się MIUI. Jakieś wskazówki jak naprawić sytuację, tzn. uruchomić TWRP albo chociaż fastboot?
tymeg.porwit Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 A flashować przez mi flash próbowałeś?RN 4 na xiaomi.eu
hUBI Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Opublikowano 24 Marca 2017 3 minuty temu, tymeg.porwit napisał: A flashować przez mi flash próbowałeś? RN 4 na xiaomi.eu Nie, nie próbowałem, ale udało mi się wejść bezpośrednio do TWRP przez trzy klawisze +/-/POWER. Zainstalowałem ROM 7.3.23, ale jest nadal to samo tzn. nie da się wejść w tryb fastboot a TWRP tylko z trzech klawiszy. Trochę słabo przy aktualizacji ROMu robić to ręcznie.
tymeg.porwit Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 A jaka wersja TWRP?RN 4 na xiaomi.eu
hUBI Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Opublikowano 24 Marca 2017 Wersja 3.0.2-0, ale wersja TWRP chyba nie ma znaczenia bo fastboot też się nie uruchamia.
FromWP Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 31 minut temu, hUBI napisał: nie da się wejść w tryb fastboot Do fastboot to vol- i power przy włączaniu, a do twrp wszystkie trzy jak sam już odkryłeś. Nic z tym nie zrobisz, trzeba poczekać, kiedyś może naprawią.
hUBI Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Opublikowano 24 Marca 2017 2 minuty temu, FromWP napisał: Do fastboot to vol- i power przy włączaniu, a do twrp wszystkie trzy jak sam już odkryłeś. Nic z tym nie zrobisz, trzeba poczekać, kiedyś może naprawią. A miało być tak pięknie Teraz do aktualizacji będę musiał wchodzić w TWRP i klikać ręcznie.
FromWP Opublikowano 24 Marca 2017 Opublikowano 24 Marca 2017 2 minuty temu, hUBI napisał: A miało być tak pięknie Teraz do aktualizacji będę musiał wchodzić w TWRP i klikać ręcznie. Dasz radę, żeby tylko takie problemy ludzie mieli w życiu.
amidar Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Dzisiaj próbowałem instalować nową wersję MIUI i... niespodzianka,mam dokładnie ten sam efekt, mało tego, nie mam rota... w Romie 7.3.9 był jakiś problem? Fakt, ż nie śledziłem tematów... ale wolałbym mieć jednak roota
Rekomendowane odpowiedzi