martin3z Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Czołem, Od wczoraj mam problem aby zaktualizować 7.3.9 na 7.3.16. Flashuje zip przez TWRP i w pewnym momencie wypakowuje plik i się zawiesza. Mam najnowsze TWRP, które aktualizowałem, bo myślałem, że problem właśnie w nim. Jakiś pomysł? Dzięki!
Zexon72 Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 7 minut temu, martin3z napisał: Jakiś pomysł? Wipe > Format data > zatwierdzić wpisując "yes" > pomownie wipe > wipe data, cache, art/dalvik cache. Wadą tego rozwiazania jest utrata danych, ale te wcześniej wystarczy zabckupować do chmury lub w menu telefonu
martin3z Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Opublikowano 21 Marca 2017 @Zexon72 Wipe > Format data > zatwierdzić wpisując "yes" - bez cache i dalvik? Właśnie chciałem uniknąć kurcze tego Da się jakoś zrobić backup ustawień telefonu w sensie wszystkich pierdół (ustawienia status bara, kont, ustawień i wiele innych) czy ustawianie całego systemu od nowa jeśli w końcu wstanie po flashu? Napisz w którym miejscu menu telefonu to jest, bo coś nie mogę znaleźć.
Zexon72 Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 31 minut temu, martin3z napisał: Napisz w którym miejscu menu telefonu to jest, bo coś nie mogę znaleźć. Pomoże wyszukiwarka w menu >> https://goo.gl/photos/jTjaC92giToc3s3r9
Kios Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 Robisz to w recovery. Jeżeli nie zrobiłeś kopii zapasowej całego systemu w recovery, a instalacja się nie powiodła to danych raczej nie odzyskasz. Ewentualnie częściowo jeżeli miałeś włączony backup xiaomi.Wysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka
Zexon72 Opublikowano 21 Marca 2017 Opublikowano 21 Marca 2017 @Kios Masz rację, nie doczytałem dokładnie, że system już nie wstaje. @martin3z także jesli nie zrobiłeś bakupu w twrp przed instalacją, to dane można raczej spisać na straty, no chyba że miałeś włączoną kopię w chmurze Xiaomi.
Rekomendowane odpowiedzi