lukziemnicki Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Witam, jestem nowym użytkownikiem i jednocześnie osobą, która pierwszy raz kupiła telefon Xiaomi Mam pytanie, czy to normalne, że w tym modelu (Redmi 4A) aplikacje, które zajmują dużo miejsca (Facebook (nie lite), Excell, Word) wyłączają się po kilku sekundach? Jest to problem zbyt małej pamięci RAM w tym telefonie, czy kwestia niestabilnego systemu? Pozdrawiam, Łukasz
omaa kaan Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 Facebooka nie używam, ale Excel i Word u mnie chodzą stabilnie. To nie są aż tak ciężkie apki. Jakieś szczegóły? Wyłączają się kiedy zrzucasz do pracy w tle? połączenie z netem jest?
PurpleHaze Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 10 godzin temu, lukziemnicki napisał: Witam, jestem nowym użytkownikiem i jednocześnie osobą, która pierwszy raz kupiła telefon Xiaomi Mam pytanie, czy to normalne, że w tym modelu (Redmi 4A) aplikacje, które zajmują dużo miejsca (Facebook (nie lite), Excell, Word) wyłączają się po kilku sekundach? Jest to problem zbyt małej pamięci RAM w tym telefonie, czy kwestia niestabilnego systemu? Pozdrawiam, Łukasz Nic takiego nie ma miejsca w telefonie mojej dziewczyny. Moze napisz konkretnej co sie dzieje jak to wyglada? Od razu zalacz informacje jaki masz system zainstalowany, bo jesli to jakis wynalazek to moze generowac problemy. Wydajnosciowo telefon jest ok chociaz czasem potrafi sie "zajeb... zapchac mulem" jak jest duzo aplikacji w tle (to tel dziewczyny wiec messenger, przegladarka instagram i snapchat) i wtedy faktycznie appki potrafia startowac kilkanascie sekund. Ale nie ma tak ze cos sie "samo" wylacza.
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Dokładnie tak jak wyżej. Ustawiałeś "kłódkę" w menu aplikacji? No i oczywiście jaki system?Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
HennieK Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 U mnie również bez problemu chodzi;)Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
lukziemnicki Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Telefon zakupiłem w x-com. Systemu nie zmieniałem, mam taki jak na obrazku. Sytuacja ma miejsce, gdy nie są włączone żadne inne aplikacje. Czyli włączam np. Excel, otwieram plik (w moim przypadku plan zajęć na studia) próbuje przesunąć ekran (bo cały plan nie mieści się na 5") i po przesunięciu i może sekundzie lub dwóch wyłącza się aplikacja. Z fb jest podobnie, próbuje przesunąć w dół, żeby zobaczyć nowe posty i znowu wyłącza mi się fb. Nadmienie, że nie mam problemów z fb lite, Twitter, czy office suite (zamiast excella). Edytowane 15 Marca 2017 przez lukziemnicki
omaa kaan Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Też mam tel z x-komu i fabrycznie był na tym samym romie, co u Ciebie. Nigdy nie miałem takich objawów. Nigdy nie wywaliło mnie z żadnej aplikacji, ani nie udało mi się doprowadzić do wyzerowania RAMu. A z małymi plikami w Excelu też tak jest? Może plik jest za ciężki dla samego Excela? Spróbuj może zrobić update po wifi, jest już nowa wersja Global Stable. Może będzie lepiej chodzić.
mrosi Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi