chopmaz Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 Witam. Mam pewien problem. Zdarza się, że niektóre osoby nie mogą się do mnie dodzwonić mimo mojego pełnego zasięgu. Słyszą komunikat "nie ma takiego numeru" Osoby te mają telefony w Orange, ja mam w plusie. Podobnie było z telefonem stacjonarnym. Nie wiem jak z połączeniami z innych sieci. Mam telefon z x-kom, Global stable, Miui 8. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Ciekawi mnie czy problem leży po stronie operatora czy jednak smartfona?
chopmaz Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Opublikowano 13 Marca 2017 51 minut temu, adzik93 napisał: a Ty możesz się dodzwonić do innych? Tak, bez problemu. Poza tym osoba, która nie mogła się do mnie dodzwonić słysząc komunikat "nie ma takiego numeru"mogła w tym samym czasie wysłać mi sms-a.
FromWP Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 19 minut temu, chopmaz napisał: "nie ma takiego numeru"mogła w tym samym czasie wysłać mi sms-a. To błąd operatorów. Nawet przy wyłączonym telefonie powinien być komunikat, że poza zasięgiem, albo że wyłączony tel.
mrosi Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 27 minut temu, chopmaz napisał: Tak, bez problemu. Poza tym osoba, która nie mogła się do mnie dodzwonić słysząc komunikat "nie ma takiego numeru"mogła w tym samym czasie wysłać mi sms-a. Jeśli mogła wysłać sms, to jesteś dostępny w sieci. Skoro tak, to sprawdź w ustawieniach telefonu/karty SIM, czy nie masz przypadkiem włączonego przekierowania lub odrzucania wszystkich rozmów przychodzących.
chopmaz Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Opublikowano 13 Marca 2017 Nie mam przekierowania. Ten problem występuje czasami.
Rekomendowane odpowiedzi