Komuro Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Mam dosyć dziwny problem z moim telefonem. Otóż kilka miesięcy temu zauważyłem, iż bateria zaczęła bardzo szybko się wyczerpywać, miało to miejsce z dnia na dzień, nie był to jakiś dłuższy progress. Telefon często rozładowywał się po niecałych 2 godzinach pracy i ledwie wytrzymywał dzień sporadycznego użytkowania. Często udawało mi się zaobserwować dosyć dziwną rzecz - po rzekomym rozładowaniu wyjmowałem baterię i wkładałem na nowo, a ona odżywała do 30-50%. Dziś zakupiłem baterię od Blue Star i sytuacja ciągle wygląda podobnie. Telefon może pracować niewiele dłużej, ale ciągle tempo zużywania energii jest zbyt szybkie. Do tego przydarzyła mi się kolejna osobliwa sytuacja - telefon z 11% przeszkoczył do 0% w dobre 2 minuty. Po rozładowaniu trick z wyjmowaniem baterii nie działał, ale za to po podłączeniu go do ładowania magicznie wyskoczyło 16%. Bardzo proszę o pomoc.
mgcompany Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Pomocy nie dostaniesz. Twój problem to żadna nowość na forum i dosyć powszechna przypadłość, a temat baterii był poruszany w kilku wątkach, rozwiązań niestety brak. U mnie pracę na baterii polepszyło pozbycie się Gmaila na rzecz innego klienta pocztowego i wyłączenie kilku usług Xiaomi, w tym synchronizacji.
mrosi Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi