Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Prosiłbym o pomoc bo niedługo mnie to "zdenerwuje" i w końcu telefon trafi na ścianę :( 

Od jakiegoś czasu, może 3-4 tygodni mam problem ze swoim RN2. 

Do tej pory wszystko było ok. Śmigał nie zacinał się itp.

Co prawda zaprzestałem aktualizacji na sofcie 6.2.18 z obawy o blokadę bootloadera, coraz słabiej zarządzaną baterię itp. ale urządzenie się sprawowało więc nie było powodu...

Ostatnio właśnie zmieniłem w ustawieniach tryb uśpienia tel. w godz od 0:40 do 5 rano....

Pojawił się pierwszy problem- bateria sporo szybciej spadała. Wcześniej przez noc ok 5-10%, teraz nawet do 30%. No ale jasne - przecież telefon już nie śpi, więc i drenaż baterii jest większy.

Z tym się pogodziłem.

Niestety później zjawił się problem ze wspomnianymi sms, który nadal trwa.

Ich wysyłanie jak i odbiór jest sporo opóźniony. Najgorzej jest z sms z banku. Na te trzeba czekać od min. do kilkunastu min. a sesja wygasa..:/

Jedynie restart urządzenia sprawia że sms z banku przychodzi, lub po prostu oczekiwanie...

Identyczna sytuacja jest ze zwykłymi sms- te wysyłane ciągle maja stan OCZEKUJĄCE, a wychodzą poparunastu min, nawet do godziny lub i więcej.

SMS przychodzące też nie przychodzą od razu po wysłaniu tylko ze sporym opóźnieniem...

Co może być tego przyczyną? Co z tym fantem zrobić? bo zaczyna to się robić na prawdę stresujące.

Sieć w jakiej jestem to Virgin i Plus. Obie karty (dual sim) mają tak samo..

Dzięki z góry za wszelka pomoc.

Opublikowano

Chyba najprościej będzie jak zrobisz sobie kopię danych z telefonu i zrobisz pełnego formata systemu z usunięciem danych. Wątpliwe jest by ktoś wiedział o co chodzi. To Android, tego nie zrozumiesz. :) Ktoś niedawno miał przypadek problemów z bluetoothem, że z czasem coraz gorzej łączył z modułem ELM327, aż w końcu złapał permanentnego focha i pomogło postawienie systemu od nowa.

No chyba, że chcesz, to możesz spróbować klasycznych rzeczy typu wipe cache dalvik, usunięcie danych aplikacji w ustawieniach i tym podobne (tylko zrób sobie kopię wiadomości).

A co do blokady bootloadera, to w Redmi Note 2 jej nie ma i tu się nie ma co obawiać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...