sacrificial Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Witam, proszę o pomoc w określeniu jaki system jest wgrany na mój telefon. Działa wszystko dobrze, ale znajomy posiada Redmi 3s i ma aktualizacje co tydzień, a ja jeszcze żadnej nie miałem. Poniżej screen. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
wojtekmarchewka Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Dlatego że masz wersję Global "Stable" (stabilną) aktualizację będziesz miał co kilka tygodni kiedy to wyjdzie kolejna wersja Stable. Kolega ma zapewne wersję Global lub Miui.Eu "Dev." (rozwojową) dlatego ma aktualizacje co tydzień. Edytowane 6 Marca 2017 przez wojtekmarchewka
himek72 Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 A ja mam pytanko czy z wersji stabilnej globala można przejść na dev global, poprzez zwykłą aktualizację wskazując plik bo wiem że odwrotnie nie można. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka
sacrificial Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Opublikowano 6 Marca 2017 Ok, dzięki za odpowiedzi, chodziło mi głównie o to żeby nie był to syf, z którym mógłbym mieć problemy w niedługim czasie. Pozdrawiam. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
wojtekmarchewka Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 3 godziny temu, himek72 napisał: A ja mam pytanko czy z wersji stabilnej globala można przejść na dev global, poprzez zwykłą aktualizację wskazując plik bo wiem że odwrotnie nie można. Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka Ostatnio i w jedną i w drugą stronę wgrywałem na MI5s Plus, rom Global, za pomocą aktualizacji i w obu przypadkach się udało, tylko niestety lepiej tego nie robić gdy chcemy zachować pliki i ustawienia, bo przed instalacją jest informacja że kasuje wszystko. 1
himek72 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Rozumiem że trzeba mieć odblokowany bootlader Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka
tpawel Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Nie no po co. To Oryginalny ROM xiaomiRedmi PRO by TT
wojtekmarchewka Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 15 minut temu, himek72 napisał: Rozumiem że trzeba mieć odblokowany bootlader Wysłane z mojego HM NOTE 1S przy użyciu Tapatalka No jasne że nie, przecież robisz to poprzez aktualizację, gdybyś robił przez fastboot i MiFlashem to niestety musisz mieć odblokowany bootloader, dlatego jedyne wyjście na zablokowanym bootloaderze to wgranie romu poprzez aktualizacje, albo tryb EDL i MiFlash 1
sacrificial Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Opublikowano 7 Marca 2017 I jest pierwsza Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
wojtekmarchewka Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 1 godzinę temu, sacrificial napisał: I jest pierwsza Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka No widzisz Doczekałeś się
Rekomendowane odpowiedzi