Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z czego wynikają aż tak spore różnice  w trzymaniu baterii? Chyba fizycznie jest to samo .,ale Jak obserwuje ludzików którzy używają Kenzo mają ponad 5 godzin sot  a ( żonie ) na Kate 3.5 h wychodzi 

Telefon jest pusty bez apek

Korzystam tylko z wbudowanej przeglądarki 

Edytowane przez Mariuszes
Opublikowano

Tak jak wyżej napisane, wszystko zależy od używania telefonu. Kiedyś zastanawiałem się jak ludzie nabijają tyle godzin sot jak u mnie max było 3-4 godziny. Później będąc w szpitalu i używając telefon inaczej niż zwykle osiągałem wyniki rzędu 9.5 godziny więc jak najbardziej jest to realne.

Jak chcesz mieć dobry czas sot to nie wygaszaj ekranu - zobaczysz, że zanim bateria się rozładuje kilka godzin wskoczy.

Jeden telefon będzie używany 3 dni na czuwaniu, kilka rozmów i sms i przy sot 2h bateria padnie a drugi będzie grał w gierki i oglądał filmiki to bateria padnie w 1 dzień ale sot będzie dużo większy. Samo czuwanie telefonu, szukanie lepszego zasięgu i przełączanie między nadajnikami też zużywa baterię. Telefon nie działa tylko wtedy jak włączysz ekran tylko cały czas. SOT to nie jest miarodajne porównanie bo każdy telefonu używa inaczej.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...