Ren Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 (edited) Cześć, posiadam Mi5 Pro z wgranym LineageOS w wersji 14.1-20170221 jednak nie mogę korzystać z android pay. Przeczytałem, że może to być spowodowane rootem albo odblokowanym bootloaderem. Roota nigdy nie robiłem, wiec przystąpiłem do zablokowania bootloadera. Jednak po zablokowaniu system nie startuje, pojawia się na 0.5s logo Xiaomi po czym telefon się wyłącza. Zostaje potworzenie etapu odblokowywania bootloadera przez MIflash, jakieś pomysły? Ps. Jeśli jest to forum tylko dla posiadaczy MIUI to dajcie znać, poszukam informacji gdzieś indziej. Edited March 2, 2017 by Ren Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmalecki87 Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Jest na to rozwiązanie dostępne na forum, trzeba zrobić unroot a potem wgrać paczkę przez TWRP, powinieneś znaleźć tutorial na Xda Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Przecież napisałem, że nie mam roota... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmalecki87 Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Ale Lineage ma w sobie Root bodajże już wgrany "Lineage OS rom comes with inbuilt root access setting in developer option" Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 (edited) Super SU mi pokazuje, że nie mam roota. Ale ok spróbuje to sprawdzić. [EDIT] Wgrałem, Supersu removal nic to nie zmieniło. Edited March 2, 2017 by Ren Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallhausen Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Najnowsze Lineage nie mają wbudowanego roota, także nie w tym problem. Nie wiem czy nie trzeba zmienić kernela aby android pay działał.Na XDA jest podane rozwiązanie tego problemu, nie wiem czy działa, nie sprawdzałem.https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=70831797 Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted March 9, 2017 Author Share Posted March 9, 2017 Dzięki, podziałało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted March 9, 2017 Author Share Posted March 9, 2017 O dziwo, przestała mi działać aplikacja mBanku Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted March 10, 2017 Share Posted March 10, 2017 Mi aplikacja mbanku działa. Po co ci androidpay jak mBank jej nie wspiera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ren Posted March 11, 2017 Author Share Posted March 11, 2017 Mam też konto w Nest Banku jak i Alior więc to nie problem. Po reinstalacji aplikacji wszystko działa. Tylko telefon ciągle chce żeby z updateował lineageOS więc chyba ta poprawka nie działa z najnowsza wersja Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted March 12, 2017 Share Posted March 12, 2017 Poprawka jest na podstawie starego kernela dlatego tak się dzieje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 Podbijam. Mam miui polska najnowszy i android pay krzyczy ze mam roota itp. Idzie to ominac?Wysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiuso Posted March 18, 2017 Share Posted March 18, 2017 2 minuty temu, simcold napisał: Podbijam. Mam miui polska najnowszy i android pay krzyczy ze mam roota itp. Idzie to ominac? Wysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka Nie da rady przy odblokowanym bootloaderze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Dnia 3/18/2017 o 10:27, Grzesiuso napisał: Nie da rady przy odblokowanym bootloaderze. Da radę, nie wprowadzaj ludzi w bląd. Dnia 3/18/2017 o 10:23, simcold napisał: Podbijam. Mam miui polska najnowszy i android pay krzyczy ze mam roota itp. Idzie to ominac? Musisz zrootować magiskiem najlepiej a nie supersu, potem patch na safetynet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeconto Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 Jest jeden problem, magisk hide nie działa na miui, a przynajmniej 2 najnowsze wersje (11.1 i beta12). Spróbuję na wersji 9 i phh superuser, jak znalazłem w pomocy technicznej magiska na githubie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted March 19, 2017 Share Posted March 19, 2017 4 godziny temu, fakeconto napisał: Jest jeden problem, magisk hide nie działa na miui, a przynajmniej 2 najnowsze wersje (11.1 i beta12). Spróbuję na wersji 9 i phh superuser, jak znalazłem w pomocy technicznej magiska na githubie. Dokładnie tak, próbuj na wersji 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeconto Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Nie działa nadal . Jaką masz wersje Magisk Manager? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted March 20, 2017 Share Posted March 20, 2017 Ja nie używam miui, lepiej powiedz jakiego patcha wgrywasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeconto Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 Wrzucam magisk v9 z xda, potem phh superuser. Instaluje magiska z Google play i nadal nie działa Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted March 21, 2017 Share Posted March 21, 2017 https://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/19098-Android-Pay-a-Mi5Post #100Mi dziala na miui polska z rootem i odblokowanym blWysłane z mojego MI+5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszowaty Posted March 22, 2017 Share Posted March 22, 2017 Dnia 21.03.2017 o 07:32, fakeconto napisał: Wrzucam magisk v9 z xda, potem phh superuser. Instaluje magiska z Google play i nadal nie działa Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka A gdzie patch? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts