Otto Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam! Czy ten telefon posiada funkcję przełączania pomiędzy trybem normalnym a trybem wydajnym?
Acid Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Nie ma, i nigdy nie miał. Wysłane z mojego MI 5 1
Otto Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 Czyli nie ma żadnej opcji aby zwiększyć wydajność? Albo wyłączyć spadek wydajności podczas wyższej temperatury? (np. w antutu po 3 przejściach punkty spadły o 3k)
zielonyBB Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Że jak ? Katujesz telefon tym durnym antuturutu, nagrzewa się i martwisz się spadkiem o 3 tysie punktów (co jest zupełnie normalne) ? Telefon ci laguje czy coś ? Wysłane z MI5 2
Snajper Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 3 minuty temu, Otto napisał: Czyli nie ma żadnej opcji aby zwiększyć wydajność? Albo wyłączyć spadek wydajności podczas wyższej temperatury? (np. w antutu po 3 przejściach punkty spadły o 3k) Global developer może trochę lepiej się sprawuje Root i mody(kernel.itd) wyrzucenie zbędnych APK. dużo tego jest Instalacja miuipolska na pewno wydajność skoczy A najlepiej coś o lineage os(Android 7.1.1) oparte wtedy korzystasz z pełną parą z urządzenia wydajność, grafika dużo lepsza(API Vulkan) sam testowałem. Czyli jest tyle metody na podniesienie wydajności że nie sposób wypisać A w benchmarki (antutu.itd) nie ufam im to tylko cyferki i zmienia wynik jak kobita zdanieNi jak to ma się do rzeczywistego komfortu użytkowania telefonu 1
Otto Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 No własnie z początku test mnie trochę zmartwił ponieważ antutu pokazało wynik 52k (myślałem, że to przez temp - był ciepły, podłączyłem go do prądu) W drugim teście pokazał 70k. Jak myślisz, czy to był błąd programu czy coś innego miało na to wpływ?
Snajper Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 14 minut temu, Otto napisał: No własnie z początku test mnie trochę zmartwił ponieważ antutu pokazało wynik 52k (myślałem, że to przez temp - był ciepły, podłączyłem go do prądu) W drugim teście pokazał 70k. Jak myślisz, czy to był błąd programu czy coś innego miało na to wpływ? To jest normalne zachowanie ten test się na czysto(czyści się RAM wszystkie procesy ostatnio otwarte) robi a nie pod obciążeniem żeby jak najwięcej wyciągnąć cyferek i tylko po to powstał Na pewno jego winna on tak ma po prostu wyczyść RAM przed testem.A i ma takie wahania wyników nie kiedy sam z siebie.zrob kilka testów ale nie jeden za drugim. Ci co robią te testy to niekiedy dla skoku parę cyferek pół systemu wyrzucą Nie rób testu pod ładowarką Temperatura też ma wpływ na wynik testu wystarczy sobie przypomnieć snapdragona 810 grzałka z CPU trolling 1
skay77 Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Otto 86 tys chyba na tym mialem https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/kernel-test-scream-miui-8-marshmallow-t3549015 ale 3ba czysta instalacje ,ja po instalacji odrazu nie moglem sie polaczyc z wifi ale po full vipe wsio gralo 1
Otto Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Opublikowano 26 Lutego 2017 4 minuty temu, skay77 napisał: Otto 86 tys chyba na tym mialem https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/kernel-test-scream-miui-8-marshmallow-t3549015 Dziękuję, ale zostawię sobie to na potem. Telefon nowy więc nie chcę go zbytnio żyłować, a tutaj widzę, że jest dość hardcorowe OC. Podczas tych pierwszych testów telefon pobierał aktualizacje z sklepu play - więc chyba wszystko jasne skąd taki wynik Teraz odpaliłem "na czysto" i wynik to 77k. Jest dobrze.
luki! Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi