Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli nie ma żadnej opcji aby zwiększyć wydajność? 

Albo wyłączyć spadek wydajności podczas wyższej temperatury?  (np. w antutu po 3 przejściach punkty spadły o 3k) 

Opublikowano

Że jak ? Katujesz telefon tym durnym antuturutu, nagrzewa się i martwisz się spadkiem o 3 tysie punktów (co jest zupełnie normalne) ? Telefon ci laguje czy coś ?

Wysłane z MI5

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Otto napisał:

Czyli nie ma żadnej opcji aby zwiększyć wydajność? 

Albo wyłączyć spadek wydajności podczas wyższej temperatury?  (np. w antutu po 3 przejściach punkty spadły o 3k) 

Global developer może trochę lepiej się sprawuje

Root i mody(kernel.itd) wyrzucenie zbędnych APK. dużo tego jest

Instalacja miuipolska na pewno wydajność skoczy

A najlepiej coś o lineage os(Android 7.1.1) oparte wtedy korzystasz z pełną parą z urządzenia wydajność, grafika dużo lepsza(API Vulkan) sam testowałem.

Czyli jest tyle metody na podniesienie wydajności że nie sposób wypisać:-D

A w benchmarki (antutu.itd) nie ufam im to tylko cyferki i zmienia wynik jak kobita zdanie:-DNi jak to ma się do rzeczywistego komfortu użytkowania telefonu

• Like 1
Opublikowano

No własnie z początku test mnie trochę zmartwił ponieważ antutu pokazało wynik 52k (myślałem, że to przez temp - był ciepły, podłączyłem go do prądu) W drugim teście pokazał 70k. 

Jak myślisz, czy to był błąd programu czy coś innego miało na to wpływ? 

Opublikowano
14 minut temu, Otto napisał:

No własnie z początku test mnie trochę zmartwił ponieważ antutu pokazało wynik 52k (myślałem, że to przez temp - był ciepły, podłączyłem go do prądu) W drugim teście pokazał 70k. 

Jak myślisz, czy to był błąd programu czy coś innego miało na to wpływ? 

To jest normalne zachowanie ten test się na czysto(czyści się RAM wszystkie procesy ostatnio otwarte) robi a nie pod obciążeniem żeby jak najwięcej wyciągnąć cyferek i tylko po to powstał

Na pewno jego winna on tak ma po prostu wyczyść RAM przed testem.A i ma takie wahania wyników nie kiedy sam z siebie.zrob kilka testów  ale nie jeden za drugim.

Ci co robią te testy to niekiedy dla skoku parę cyferek pół systemu wyrzucą:-D

Nie rób testu pod ładowarką

Temperatura też ma wpływ na wynik testu wystarczy sobie przypomnieć snapdragona 810 grzałka z CPU trolling

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, skay77 napisał:

Dziękuję, ale zostawię sobie to na potem. 

Telefon nowy więc nie chcę go zbytnio żyłować, a tutaj widzę, że jest dość hardcorowe OC. 

Podczas tych pierwszych testów telefon pobierał aktualizacje z sklepu play - więc chyba wszystko jasne skąd taki wynik ;) Teraz odpaliłem "na czysto" i wynik to 77k. Jest dobrze. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...