dread Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 W moim Redmi 3s prime (Stable 8.1.1.0 MALMIDI) nie działa mikrofon, w żadnej z aplikacji jest jakaś szansa na naprawę techniczną a nie fizyczną? Jeżeli tak jaki mógłby być koszt wymiany mikrofonu. Dodam też, że mój redmi bardzo często gubi zasięg, nie łapie on 4G, czasami nie wyszukuje nawet sieci, co mogę z tym zrobić? Czy koszty naprawy będą nieopłacalne?
Blom Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zrzut ekranu z ustawienia informacje o urządzeniu. Ale znając życie już możesz czytać kompendium wiedzy, bo masz syfmiui.
FromWP Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 34 minuty temu, dread napisał: W moim Redmi 3s prime (Stable 8.1.1.0 MALMIDI) nie działa mikrofon, w żadnej z aplikacji jest jakaś szansa na naprawę techniczną a nie fizyczną? Jeżeli tak jaki mógłby być koszt wymiany mikrofonu. Dodam też, że mój redmi bardzo często gubi zasięg, nie łapie on 4G, czasami nie wyszukuje nawet sieci, co mogę z tym zrobić? Czy koszty naprawy będą nieopłacaln Płytka na której jest mikrofon razem z gniazdem usb kosztuje około 50zł. Wymiana jest prosta. Działania sim to nie naprawi, tu może pomogła by zmiana romu na dev, global lub eu. Możesz przetestować czy działa mikrofon w menu serwisowym.
dread Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Opublikowano 25 Lutego 2017 5 minut temu, Blom napisał: Zrzut ekranu z ustawienia informacje o urządzeniu. Ale znając życie już możesz czytać kompendium wiedzy, bo masz syfmiui. 5 minut temu, FromWP napisał: Płytka na której jest mikrofon razem z gniazdem usb kosztuje około 50zł. Wymiana jest prosta. Działania sim to nie naprawi, tu może pomogła by zmiana romu na dev, global lub eu. Możesz przetestować czy działa mikrofon w menu serwisowym. Nie działa :/
dread Opublikowano 25 Lutego 2017 Autor Opublikowano 25 Lutego 2017 40 minut temu, FromWP napisał: Płytka na której jest mikrofon razem z gniazdem usb kosztuje około 50zł. Wymiana jest prosta. Działania sim to nie naprawi, tu może pomogła by zmiana romu na dev, global lub eu. Możesz przetestować czy działa mikrofon w menu serwisowym. Jak wygląda wymiana anteny? Trudna, droga?
FromWP Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 5 minut temu, dread napisał: Jak wygląda wymiana anteny? Trudna, droga? Tego nie wiem, rozbierałem tel żony po zalaniu (po wysuszeniu ożył i działa) i tej dolnej płytce się przyjrzałem. Tu masz filmik z rozbierana Redmi 3, może coś podpowie: https://www.youtube.com/watch?v=5pcDsS5088E 1
Zexon72 Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Źle działający mikrofon, jak i słaby zasięg może być spowodowany (i zapewne jest) zawilgoceniem dolnego portu ładowania. Anteny GSM są na dole i podłączone są właśnie poprzez port. Tak to wygląda
mrosi Opublikowano 25 Lutego 2017 Opublikowano 25 Lutego 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi