Skocz do zawartości
  • 0

MIUI-niebezpieczny?

Pytanie

Opublikowano

Jeden z użytkowników z innego forum napisał:

cyt"Miałem okazję się pobawić Xiaomi i to co zobaczyłem, mnie osobiście przeraziło. Wszystko jest kopiowane na serwery do chin, czy tego chcemy czy też nie. Poza tym, w systemie zaszyty jest backboor, który pozwala na pełną zdalną kontrolę nad nim, przez chińskie serwery. Pomijam backdoory, które znajdują się w samym Androidzie i aplikacjach Google. Bo to też mnie ostatnio pięknie zaskoczyło (np: da się zdalnie zainstalować aplikację, na telefonie, który jest teoretycznie odcięty od konta google, przez zmianę hasła na nim). "

Czy to prawda?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Przydałby się konkrety na temat zarzutów, bo że producenci dorzucają swoje wynalazki do systemu to nic nowego tłumaczyli się już z tego Samsung, HTC, Apple, itp.

tapatalk32.png

• 0
Opublikowano

Prawdopodobnie autorowi chodzi o to że ze strony chmury Xiaomi jest możliwość zablokowania lub zresetowania urządzenia.

Jeśli masz cos do ukrycia i boisz się wycieku informacji to lepiej nie konfigurować żadnych kont synchronizacji online. :)

• 0
Opublikowano

To ja mam prośbę, napisz do tamtego użytkownika skoro jest specem, programistą czy developerem (no bo musi być skoro takie konkrety pisze), o napisanie który plik w jakiej aplikacji jest backdoorem? Tymczasem zamykam temat bo bzdury same. Jak będzie konkret to proszę o info na PW.

Albo dobra... odblokuję bo jeszcze ktoś rzuci, że chińska cenzura na forum ;p

BTW: to bzdury. Boisz się? Kup sobie telefon stacjonarny i dzwoń.

Jak nie to bierz Xiaomi, Google, Apple czy Blackberry. Amerykańce siedzą w NSA a Xiaomi u chińczyków. I tak źle i tak nie dobrze.

• 0
Opublikowano

Acid "BTW: to bzdury. Boisz się? Kup sobie telefon stacjonarny i dzwoń"

Kup sobie radio bo w TV pokazują same bzdury.-to żadna odpowiedź!Mój trzeci post i już zaczyna się czepianie o pierdolety choć skutecznie zniechęca do forum jeśli tylko taki był zamiar?!

To nie ja napisałem a jeden z użytkowników iOS

Drugi post:

http://myapple.pl/entry.php?b=955&bt=6031

Zapytałem z ciekawości nie z obawy!To wszystko!ech :?

• 0
Opublikowano
Acid "BTW: to bzdury. Boisz się? Kup sobie telefon stacjonarny i dzwoń"

Kup sobie radio bo w TV pokazują same bzdury.-to żadna odpowiedź!Mój trzeci post i już zaczyna się czepianie o pierdolety choć skutecznie zniechęca do forum jeśli tylko taki był zamiar?!

To nie ja napisałem a jeden z użytkowników iOS

Drugi post:

http://myapple.pl/entry.php?b=955&bt=6031

Zapytałem z ciekawości nie z obawy!To wszystko!ech :?

Nie ma co się zrażać ;), też byłbym ciekawy ale w takim przypadku chciałbym znać szczegóły na poparcie zarzutów, ale po linku, który dałeś to już jest wszystko jasne, nie bierze się poważnie tego co piszą sekciarze kościoła niezjedzonego jabłka :lol:, bez obrazy ale w większości przypadków to fanatycy niestety mam paru znajomych i żal mi ich bo żadne argumenty do nich nie trafiają.

Więc to o co pytałeś, jest jak dla mnie ciekawe i chciałbym zobaczyć jakąś analizę oprogramowania MIUI przeprowadzoną rzetelnie z konkretami. Tak jak to jest w przypadku ostatniej luki w Openssl (który dotyczy też Apple) lub wcześniejszych backdorów jakie wciskali Samsung, Apple, itp. Bo dzięki temu znaleźli się ludzie, którzy potrafili to załatać.

• 0
Opublikowano

Mnie rozwalił do łez ten komentarz :

W iOS9 może pojawi się przesyłanie zdjęć przez BT i zostanie to okrzyknięte rewolucją.

Co do śledzenia przez chińskie serwery, a co nas nie śledzi w tych czasach?

Niby iOS nie ma takich możliwości, czy telefony z windowsem?

Bez jaj, od 10 lat mogą przeglądać nasze rozmowy i trzeba się z tym pogodzić,

świata nie zbawicie, tak po prostu jest ;)

• 0
Opublikowano

Nie wiem czemu ktoś się czepia Xiaomi skoro nowy iPhone ma nawet czytnik linii papilarnych. Jakoś o tym cisza co Apple robi albo może robić z takimi danymi.

Wysłane z MI3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...