pawwaap Opublikowano 21 Lutego 2017 Opublikowano 21 Lutego 2017 Przy opcjach zakupu pojawiają się często dylematy dotyczące gwarancji:- przy zakupie z Chin wykupić dodatkowy rok gwarancji?- przy zakupie na alledrogo A) producenta 1rok/2lata serwisowa 1rok/2lata Przy tym rzecz jasna mówimy o towarze zupełnie nowym, po rozsądnych cenach, sprzedawcy z allegro pośredniczą kupując większa partię z Chin i sprzedając tu detaliczne, niektórzy otwarcie piszą "gwarancja serwisowa", inni nawet przy telefonicznej rozmowie stanowczo zapewniają że gwarancja jest realizowana przez autoryzowany serwis w Polsce. W każdym razie rodzaj gwarancji jest związany z ceną zakupu, stąd pytanie o awaryjność modelu i prawdopodobieństwo korzystania z gwarancji.
tpawel Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Zobacz kiedy była premiera tego telefonu a potem pytaj czy rok wytrzyma Xiaomi ogólnie nie są awaryjne,ale to tak jak przy wszystkich producentach wszystko zależy od pojedynczych sztuk. Jeśli gwarancja jest dla Ciebie ważna to kup w IBG z dodatkowym rokiem gwarancjiRedmi PRO by TT
majdan12 Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Ja pierwszy Xiaomi kupiłem w październiku 2015 i potem miałem kilka modeli i żaden u mnie się nie popsuł i u tych osób które kupiły ode mnie moje telefony,sporo też zamówiłem telefonów dla znajomych którzy to nie obchodzą się z telefonem delikatnie i telefony bardzo dobrze się trzymają pomimo ich użytkowania,więc jak na razie w moim otoczeniu Xiaomi mają zerową wadliwość. Edytowane 22 Lutego 2017 przez majdan12
skrzek Opublikowano 22 Lutego 2017 Opublikowano 22 Lutego 2017 Mam podobne wrażenie. Mój stary Redmi note 2 nadal działa. Znajomi którzy sami nie uwalili wyświetlacza nie mają problemów.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi