pawwaap Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Przy opcjach zakupu pojawiają się często dylematy dotyczące gwarancji:- przy zakupie z Chin wykupić dodatkowy rok gwarancji?- przy zakupie na alledrogo A) producenta 1rok/2lata serwisowa 1rok/2lata Przy tym rzecz jasna mówimy o towarze zupełnie nowym, po rozsądnych cenach, sprzedawcy z allegro pośredniczą kupując większa partię z Chin i sprzedając tu detaliczne, niektórzy otwarcie piszą "gwarancja serwisowa", inni nawet przy telefonicznej rozmowie stanowczo zapewniają że gwarancja jest realizowana przez autoryzowany serwis w Polsce. W każdym razie rodzaj gwarancji jest związany z ceną zakupu, stąd pytanie o awaryjność modelu i prawdopodobieństwo korzystania z gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Zobacz kiedy była premiera tego telefonu a potem pytaj czy rok wytrzyma Xiaomi ogólnie nie są awaryjne,ale to tak jak przy wszystkich producentach wszystko zależy od pojedynczych sztuk. Jeśli gwarancja jest dla Ciebie ważna to kup w IBG z dodatkowym rokiem gwarancjiRedmi PRO by TT Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 (edited) Ja pierwszy Xiaomi kupiłem w październiku 2015 i potem miałem kilka modeli i żaden u mnie się nie popsuł i u tych osób które kupiły ode mnie moje telefony,sporo też zamówiłem telefonów dla znajomych którzy to nie obchodzą się z telefonem delikatnie i telefony bardzo dobrze się trzymają pomimo ich użytkowania,więc jak na razie w moim otoczeniu Xiaomi mają zerową wadliwość. Edited February 22, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrzek Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Mam podobne wrażenie. Mój stary Redmi note 2 nadal działa. Znajomi którzy sami nie uwalili wyświetlacza nie mają problemów.Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts