Jump to content

Jak awaryjny jest MiMax (rok gwarancji wystarczy)?

pawwaap

Recommended Posts

Przy opcjach zakupu pojawiają się często dylematy dotyczące gwarancji:
- przy zakupie z Chin wykupić dodatkowy rok gwarancji?
- przy zakupie na alledrogo
A) producenta 1rok/2lata
B) serwisowa 1rok/2lata

Przy tym rzecz jasna mówimy o towarze zupełnie nowym, po rozsądnych cenach, sprzedawcy z allegro pośredniczą kupując większa partię z Chin i sprzedając tu detaliczne, niektórzy otwarcie piszą "gwarancja serwisowa", inni nawet przy telefonicznej rozmowie stanowczo zapewniają że gwarancja jest realizowana przez autoryzowany serwis w Polsce. W każdym razie rodzaj gwarancji jest związany z ceną zakupu, stąd pytanie o awaryjność modelu i prawdopodobieństwo korzystania z gwarancji.

Zobacz kiedy była premiera tego telefonu a potem pytaj czy rok wytrzyma ;)
Xiaomi ogólnie nie są awaryjne,ale to tak jak przy wszystkich producentach wszystko zależy od pojedynczych sztuk. Jeśli gwarancja jest dla Ciebie ważna to kup w IBG z dodatkowym rokiem gwarancji

Redmi PRO by TT

Ja pierwszy Xiaomi kupiłem w październiku 2015 i potem miałem kilka modeli i żaden u mnie się nie popsuł i u tych osób które kupiły ode mnie moje telefony,sporo też zamówiłem telefonów dla znajomych którzy to nie obchodzą się z telefonem delikatnie i telefony bardzo dobrze się trzymają pomimo ich użytkowania,więc jak na razie w moim otoczeniu Xiaomi mają zerową wadliwość.

Edited by majdan12

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...