Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dzisiejszej aktualizacj chiałem powrócić do MIUI v5 4.3.7 PL (wcześniej wszystko było ok) i powróciłem.ale po wejściu w różne aplikacje wywała do pulpitu. Dzieje się to tam gdzie konieczne jest użycie klawiatury np przy wejści w smsy, przy próbe wpisanie czegoś w przeglądarce, przy kliknięciu na nowy w poczcie albo w aplikacji szukaj. Zainstalowalem tez MIUI v5 4.3.14 PL i jest to samo, a wcześniej działało dobrze. Proszę o porade

Teraz zauważyłem, że od razu po kliknięciu w ikony wywalają też Kontakty i Telefon. W dzisiejszym MIUI v5 4.4.11 PL nie ma tego błędu

Opublikowano

Zawsze rób backup jeśli bawisz się w stare wersje MIUI. Albo wgraj CWM i ustaw sobie dwa oddzielne MIUI na dwóch systemach z True Dual Boot. Nie zawsze możesz wrócić do starej wersji nie robiąc wipe. Teraz albo zostajesz na 4.4.11 albo robisz wipe.

Wysłane z MI3

Opublikowano

Zrobiłem full wipe i przywróciło mi samo do 4.3.7. wgrałem kopie i wszystko śmiga. Ale dlaczego akurat do 4.3.7 mi powróciło? Miałem go jako drugi system.

Opublikowano

hehe.. to przecież dobrze prawda?

Zrobiłeś wipe i poprzednia bootanimacja (oryginalna?) została usunięta i wskoczyła nowa, domyślna czyli ta w romie MIUIPolska.

Opublikowano

Czyli bez wipe tej polskiej animacji ujrzeć się nie da? Bo ja faktycznie nigdy jej w swoim tel. na oczy nie widziałem. Szkoda, że instrukcja instalacji ROM-u o tym milczy.

Opublikowano

Nie. Nie trzeba wipe. Sam sprawdzałem na czystych Mi3 i Mi2. Animacja jest od razu po instalacji romu. Chyba że część osób ma brand. Spróbuj ustawić domyślny motyw. Zresztą wipe nie przeszkadza za pierwszym razem przed instalacją polskiego (albo po).

Wysłane z MI3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...