sssmok Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Jako, że to mój pierwszy post to witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie. Mam taki problem. Kupiłem dla syna Redmi 3S. Wiadomo, że będzie go wykorzystywał w większości do gier. Stwierdziłem, że źle działa sterowanie ruchem: przy telefonie trzymanym w poziomie we wszystkich grach samochody, samoloty i co tam jeszcze się da skręcają w lewo. Żeby wymusić prosty kierunek ruchu trzeba trzymać telefon przechylony ok 40 stopni w prawo od poziomu. Teraz pytanie: czy jest jakaś programowa kalibracja w ustawieniach czy raczej trzeba go zwrócić do sprzedawcy. Sprawa jest dość pilna bo zakup był dokonany na Ebay i mam ograniczony czas na zwrot. Za wszelkie uwagi i podpowiedzi będę niezmiernie wdzięczny!
FromWP Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 27 minut temu, sssmok napisał: Teraz pytanie: czy jest jakaś programowa kalibracja w ustawieniach czy raczej trzeba go zwrócić do sprzedawcy. Sprawa jest dość pilna bo zakup był dokonany na Ebay i mam ograniczony czas na zwrot. Tak jest kalibracja z poziomu menu serwisowego. Tu masz jak do tego menu wejść. https://miuipolska.pl/forum/topic/11144-czujnik-zbliżeniowy-w-połączeniach-przychodzących-nie-działa-redmi-3/?do=findComment&comment=257926 Czy to jest dobrze skalibrowane można sprawdzić w programie kompasu, gdzie na drugim ekranie jest poziomica która powinna pokazywać "0" przy płasko leżącym telefonie. Dużo telefonów ma to fabrycznie źle skalibrowane. 1
sssmok Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 Dzięki! Wybawiłeś mnie z kłopotu odsyłania, szarpania się ze sprzedawcą i przechodzenia całego procesu zwrotu na Ebayu. Spróbuję wieczorem ogarnąć te kalibracje. Jeszcze raz wielkie dzięki 1
FromWP Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 1 minutę temu, sssmok napisał: Spróbuję wieczorem ogarnąć te kalibracje. Generalnie to sprowadza się do położenia na płaskiej powierzchni i kliknięcia w klawisz calibration. Tylko żeby ten klawisz zrobił się aktywny, trzeba najpierw przetestować położenie telefonu stawiając go na każdej z krawędzi itd.
Rekomendowane odpowiedzi