Orson Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Witam mam następujący problem ,wymieniłem cały wyświetlacz w moim mi wraz z obudową zamówioną w sklepie dragon ,po montażu okazało sie że jest uszkodzona taśma od płytki z portem USB którą również wymieniłem.na wcześniejszej wersji płytki miałem napisane lte cu ,teraz mam lte -td,zgubiłem blaszkę tuz przy śrubce od gniazda , wiem że to może głupie ale użyłem folii alu, i zauważyłem że mam lekko wgnieciony pin od wtyczki anteny która właściwe nie wiem do czego jest. może przyjdzie wam jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu , podkreślam jeszcze raz że nie mam w ogóle zasięgu i nie mogę nawet wykonać połączenia alarmowego.
Acid Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Lool masakra. Tak prosta rzecz jak montaż Mi4 bezmyślnie spaprana. Aby był zasięg musi być dobra antena i jej gniazda takie jak miały być. Sama taśma USB nie powinna robić różnicy jak ma te oznaczenia inne. Zasięg powinien być mimo to. Wysłane z mojego MI 5
Orson Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Opublikowano 12 Lutego 2017 Acid a możesz coś więcej powiedzieć o które gniazda Ci chodzi?
Acid Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Gniazda anteny sa na płytce USB i pod płytą główną (na płycie pod spodem).
Zexon72 Opublikowano 17 Lutego 2017 Opublikowano 17 Lutego 2017 (edytowane) No niestety, ale tak się czasem kończy bycie "Zosią Samosią" Taśma do zasięgu nic nie ma. Sprawdź konektory (zaznaczone kółkami) od feedera antenowego (zaznaczony strzałkami) - problem będzie tam. Możliwe, że pociagnales za mocno i i albo gniazdo na płycie lub porcie się uszkodziło, albo złącza na feederze. Edytowane 17 Lutego 2017 przez Zexon72
Rekomendowane odpowiedzi