dreamy Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Od tygodnia przy próbie skorzystania z jakiejkolwiek aplikacji wyskakuje błąd o nieprawidłowym działaniu aplikacji Usługi Google Play. Po próbie kliknięcia na "pokaż treść błędu" wyrzuca do ekranu głównego. Po kliknięciu "anuluj" błąd wyświetla się ponownie. Potem można już korzystać z aplikacji. Czym może to być spowodowane? Dodam tylko, że ostatnio aktualizowałam system, jak tylko pojawiła się tu instrukcja przejścia na androida 6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Wyczyść cache w TWRP. Oczywiście bez data. Po ponownym uruchomieniu sprawdź, czy masz aktualizacje z Google Play zainstalowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamy Posted February 11, 2017 Author Share Posted February 11, 2017 żebym ja dobrze zrozumiała.. mam uruchomić tryb recovery i potem..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 Jaki telefon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamy Posted February 11, 2017 Author Share Posted February 11, 2017 Mi4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted February 11, 2017 Share Posted February 11, 2017 (edited) wyłączasz telefon. Potem uruchamiasz TWRP, trzymając przycisk głośności na + z przycieskiem power. Czekasz do rozjaśnionego ekranu ze znaczkiem Mi i puszczasz obydwa przyciski. Po uruchomieniu TWRP wybierasz przycisk Wyczyść. Wchodzisz w zaawansowane i zaznaczasz pierwszy kwadracik Dalvik/ART cache i kwadracik z napisem Cache. Tylko te dwa. Przesuwasz suwakiem w prawo i czekasz. Potem tylko uruchom system. Trochę będziesz czekała na pełne uruchomienie, ale się nie martw. Edited February 11, 2017 by Tomasz Petrycki Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamy Posted February 11, 2017 Author Share Posted February 11, 2017 bardzo Ci dziękuję, zapiszę to sobie gdzieś na przyszłość. teraz przez przypadek przywróciłam fabryczne ustawienia, zamiast usunąć tylko cache, ale kopia zapasowa i wszystko działa jak należy. aktualizacje powinny mi się pojawiać po wejściu w aktualizacje -> szukaj aktualizacji, prawda? czy muszę je jakoś wgrywać z dysku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Pisałem o aktualizacjach aplikacji e sklepie google Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts