rock'n'rolla Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 Czy można włączyć przeźroczystość ikon w danym motywie? Niektóre motywy mają ikonki przeźroczyste, pozbawione tła. Motyw, którego używam korzysta ze standardowych ikon z folderu miui_mod_icons jednak gdy podmienię ikonkę na transparentną to robi mi się czarny kwadrat.
ZduneX25 Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 Jak dobrze pamiętam to to się ustawia gdzieś w mihome, nie w samych ikonach.
rock'n'rolla Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Opublikowano 11 Lutego 2017 Jak dobrze pamiętam to to się ustawia gdzieś w mihome, nie w samych ikonach.A MiHome to nie jest taki launcher dla posiadaczy telefonów bez MIUI? Czy ja to też mam na MIUI domyślnie? Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
ZduneX25 Opublikowano 11 Lutego 2017 Opublikowano 11 Lutego 2017 MiHome to program startowy MIUI. Poszukaj motywu z taką przezroczystością i skopiuj sobie com.miui.mihome 1
mtkk Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Mam pytanko. Czy to o czym mówicie można dokonać tak po prostu z poziomu telefonu? Od niedawna mam telefon Xiaomi i jedno co mi się nie podoba to właśnie tło w ikonkach które mają nieregularny kształt
rock'n'rolla Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Opublikowano 18 Lutego 2017 Ja już ogarnąłem temat. Podmienia się jeden plik i po sprawie Niestety animowane ikony stały się niewidzialne i nie można ich podstawić. Musiałem się posiłkować programem Awesome Icons, który tworzy skróty do danych aplikacji i ustawia im wskazane ikony.Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
rock'n'rolla Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Opublikowano 18 Lutego 2017 Ale trzeba mieć root'a?No takWysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka 1
RegimeOfTerror Opublikowano 18 Lutego 2017 Opublikowano 18 Lutego 2017 Albo Root i podmiana ikon/usunięcie tła lub wgranie xiaomi.eu, gdzie ikony są ładne. Inaczej nie da rady
Krtg Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Witam. Zaaaktualiwal mi się miui do wersji 8.5.1 i irytują mnie białe tła widzetow. Nie są okrojone. Można to jakoś zmienić?
Rekomendowane odpowiedzi