wchpikus Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam Moze mi ktos powiedziec gdzie android trzyma dane i aplikacje? Mam explorera i widze sdcard0, sdcard, urzadzenie, emulated, udisk...pogubilem sie troche.. musze zamienic pliki i nie wiem gdzie mam szukac danych aplikacji Jak ktos wie jak jest dzielona pamiec to bylo by milo poznac strukture pamieci:)
StrangeFruit Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ja używam ES File Explorer'a i mam także dostęp do urządzenia.
wchpikus Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2014 StrangeFruit, a jak widzisz partycje, gdzie zapisywane sa dane aplikacji i aplikacje? Dlaczego tak duzo jest tych partycji? Ktora jest do czego?
Acid Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 W /data/data są dane aplikacji. Wysłane z MI3
wchpikus Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 ale na ktore karcie? sdcard0? tak jakby zdublowane bylo czy jak?
Acid Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Na żadnej. Dane aplikacji są w pamięci wewnętrznej. /data/data. Wysłane z MI3
wchpikus Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2014 no ok, widze ze sie nie rozumiemy:) glowny katalog / acct bin cache config d data dev etc firmware mnt persist ... wchodze do data i mam pusto Wchodze w glownym do mnt i mam asec obb sdcard secure shell W sdcard widze katalogi aplikacji, np 3dmark W glownym katalogu mam tez folder storage W nim emulated sdcard0 sdcard2 udisc w sdcardo to samo co w sdcard w glownym.. W emulated to samo, katalog 0 i te same pliki. W legacy w katalogu emulated tez..wiec system dzieli te katalogi miedzy soba... ES explorer..
Acid Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Kolego jeśli mowie Ci że dane aplikacji są w /data/data to tak jest a nie wymyślasz co raz to nowe rzeczy. Masz pusto w /data bo potrzeba mieć tam su. Podłącz się przez adb shell lub aplikacje terminal i zobaczysz że wejście do /data wymaga podania su. Natomiast dane aplikacji na SD czy np gier masz w mnt/asec. Wysłane z MI3
wchpikus Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A wlaczenie root w opcjach zabezpieczen nie wystarczy, by apka explorer dostal sie do tych katalogow?
wchpikus Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Poddaje sie. Mam do zainstalowania automape u musze podmienic katalog..nic nie dziala.nie wiem co jest nie tak.
Aquila Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Witam. Musisz mieć zrootowany telefon. Apkę np. supersu i, ja używam, root explorer. Przy uruchomieniu root explorera supersu zapyta o pozwolenie użycia z prawami roota. Wyraź zgodę i musisz widzieć wszystkie katalogi i pliki.
Rekomendowane odpowiedzi