slav85 Opublikowano 7 Lutego 2017 Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Witam od około miesiąca coraz częściej przy zasięgu pokazuje się komunikat "brak usługi" w ciągu ostatnich dwóch dni to już kilka godzin dziennie i żadne działanie nie pomaga na ten problem, kilkukrotne wyciągnięcie kart sim, kilkukrotne zrestartowanie telefonu czasem pomogą czasem nie, zrobiłem również reset ustawień fabrycznych i dalej to samo a jestem w miejscach gdzie ten zasięg zawsze był w porządku, na samsungu galaxy s3 zasięg jest bardzo dobry w tych miejscach gdzie na xiaomi jest komunikat brak usługi. to raczej mechaniczne uszkodzenie czy wina jakiejś aktualizacji? znalazłem taki temat "brak usługi w wersji international" , ale czy to własnie to skoro problem narasta i jest coraz częstszy? jak to własnie to, to jaki plik pobrać do mojego tel? w momencie robienia zrzutu akurat udało się że jest zasięg więc proszę sie tym nie sugerowac Edytowane 8 Lutego 2017 przez slav85 Zbyt krótki tytuł
Snajper Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 @slav85 poczekaj do najnowszej aktualizacji za kilka dni będzie powinno trochę pomóc bo modem jest nowszy i sprawniej działa lub przejść na global dev jak to nie pomoże tam zawsze najnowszy jest a jak chcesz to możesz jeszcze odblokować bootloader i wgrać miupolska Spróbuj ręcznie wybrać sieć też Roming masz włączony I wbij go ręcznie np na plus na chwilę i powiecie czy ci się wyświetla ®
slav85 Opublikowano 9 Lutego 2017 Autor Opublikowano 9 Lutego 2017 Dzięki za info, na pewno poczekam do aktualizacji, fajnie że już za kilka dni bo z wgrywaniem softu nie mam jeszcze dużego doświadczenia i mogłoby coś nie pójść. Z ręcznym wybieraniem sieci jest problem, już opisywałem na forum ale nie dostałem odpowiedzi Brak możliwości ręcznego przestawienia operatora tylko virgin także zostaje tylko virgin
Snajper Opublikowano 9 Lutego 2017 Opublikowano 9 Lutego 2017 @slav85 mój problem też nie rozwiązany z kartą rbm(Play) na en.miui też Mają w 4 literach to tylko że ja wszelakie możliwe metody wykorzystałem miuipolska podmienianianie wersji baseband itd.
Boood Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Kupiłem dwa redmi note 3 pro w tym samym czasie . W jednym zasięg idealny w ręcznym wyszukiwaniu pokazuje wszystkie znane mi sieci. Natomiast w drugim egzemplarzu notorycznie brak usługi ikona graficzna pokazuje czasami niby jakiś zasięg ale nie loguje do sieci. Ręczne wyszukiwanie pokazuje dwie , trzy pozycje tylko. Sprawdzane na różnych simach od różnych operatorów. Zasięg łapał blisko nadajnika tylko. Odesłane do sklepu i wymiana na sprawny model. Oczywiście próbowałem różne globale w wersji stable i dev. Edytowane 13 Lutego 2017 przez Boood
Snajper Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Ja już wymianę miałem i dalej to samo teraz jakbym tego odesłał aż strach pomyśleć co by odesłali Z rozmowami rozwiązałem problem na Lineage OS ale roming dalej błędnie odczytuje
Boood Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Moim zdaniem telefon powinien działać na fabrycznym sofcie w 100 %. Ja bym odsyłał do skutku skoro jest na gwarancji. Dobry sprzedawca łaski nie robi. Ma działać. Ps. odesłali ci ten sam egzemplarz czy inny nowy? Edytowane 13 Lutego 2017 przez Boood 1
Snajper Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 8 minut temu, Boood napisał: Moim zdaniem telefon powinien działać na fabrycznym sofcie w 100 %. Ja bym odsyłał do skutku skoro jest na gwarancji. Dobry sprzedawca łaski nie robi. Ma działać. Ps. odesłali ci ten sam egzemplarz czy inny nowy? Wymiana w sklepie od ręki na nowy egzemplarz. Też tak uważam że po wyjęciu z pudełka powina działać no przynajmniej ta podstawowa funkcja telefonu ale umnie tylko na kartę rbm się uwzioł porostu nie wytłumaczone Porostu impossible żeby 2 sztuki trafić.
CzarnyBB Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam, Mam taki problem z RN3 pro . będąc w terenie telefon stracił zasięg, przychodziły mi tylko sms z informacja że ktoś próbował się ze mną połączyć. wracając do domu odzyskałem na chwilę zasięg wykonałem jedno połączenie i telefon padł całkowicie. widnieje tylko napis brak usługi, nie mogę wykonywać połączeń nawet tych alarmowych tak samo jest z internetem mobilnym. telefon nie upadł mi w ostatnim czasie, karta sim działa (sprawdzana na innych telefonach ) przywrócenie do ustawień fabrycznych nie pomaga. w momencie próby wykonywania połączeń telefon twierdzi że mam włączony tryb samolotowy. Z góry dziękuje za pomoc.
pavco1 Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Moim zdaniem w pierwszej kolejności należy wykluczyć zepsutą kartę SIM - jest przecież możliwość wymiany na nową. Jeżeli to nie zadziała to należy szukać przyczyny w telefonie
Zexon72 Opublikowano 22 Lipca 2017 Opublikowano 22 Lipca 2017 @CzarnyBB to ostatnio dość często pojawiający się problem w Redmi Note 3 SD. Przyczyną są tzw zimne luty pod receiverem (układ radiowy). Można to naprawić poprzez wylutowanie i wlutowanie RV od nowa - choć nie ma 100% gwarancji, że problem za czas jakiś nie powróci. Jeśli byłbyś zainteresowany naprawą, to zapraszam na PW
Snajper Opublikowano 23 Lipca 2017 Opublikowano 23 Lipca 2017 Dnia 18.07.2017 o 17:01, CzarnyBB napisał: Witam, Mam taki problem z RN3 pro . będąc w terenie telefon stracił zasięg, przychodziły mi tylko sms z informacja że ktoś próbował się ze mną połączyć. wracając do domu odzyskałem na chwilę zasięg wykonałem jedno połączenie i telefon padł całkowicie. widnieje tylko napis brak usługi, nie mogę wykonywać połączeń nawet tych alarmowych tak samo jest z internetem mobilnym. telefon nie upadł mi w ostatnim czasie, karta sim działa (sprawdzana na innych telefonach ) przywrócenie do ustawień fabrycznych nie pomaga. w momencie próby wykonywania połączeń telefon twierdzi że mam włączony tryb samolotowy. Z góry dziękuje za pomoc. W pierwszej kolejności wgraj system mifleshem global developer a następnie kombinuj z serwisem Bo fakt coś rzeczywiście jest nie tak z tym układem radiowym w tych telefonach I sprawdź kartę sim innego operatora
Rekomendowane odpowiedzi