Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Wczoraj dostałem od znajomej Mi 4, bo wie że posiadam RedMi Note 3 Pro i sam zmieniałem na nim system (niestety było to prawie rok temu).

Kupiła tego Mi4 z softem China Stable, i potrzebuje język Polski i dostęp do sklepu Play.

Chciałbym sobie przypomnieć czy na pewno wszystko dobrze pamiętam i rozumiem z poradników.

A więc tak, jak wgrywam oficjalny soft, to nie muszę odblokowywać bootloadera, telefon wprowadzam w tryb FastBoot, potem przez MiFlash wgrywam soft przeznaczony pod FastBoot, z zaznaczoną opcją Flash All? Czy to wszystko czy coś może pominąłem i zrobię przycisk do papieru?

Do czego służył tryb EDL, bo nie mogę sobie przypomnieć?

Edytowane przez jack78
Opublikowano

Wielkie dzięki.

To jeszcze jedno pytanie.

Czy uda mi się to zrobić na Windows 10, bo rok temu robiłem to na Windows 7 64bit, bo taki wszyscy zalecali, wczoraj odpaliłem MiFlash na W10, ale coś mi się nazwa rozpoznanego telefonu nie spodobała i zrezygnowałem z flashowania.

Opublikowano (edytowane)

Widziałem same dziwne cyferki, wyglądało to jak adres IPv6, więc się trochę przestraszyłem że powinna tam być widoczna nazwa modelu.

Dla bezpieczeństwa jeszcze skołuje jutro lapka z Win7 i biorę się za robotę.

Dzięki

Edytowane przez jack78
Opublikowano
55 minut temu, jack78 napisał:

Widziałem same dziwne cyferki, wyglądało to jak adres IPv6, więc się trochę przestraszyłem że powinna tam być widoczna nazwa modelu.

Dla bezpieczeństwa jeszcze skołuje jutro lapka z Win7 i biorę się za robotę.

Dzięki

W trybie fastboot bedzie to ciag cyfr i liter np. 82bf2jk... A w trybie EDL bedzie wykrywany jako np. COM20 takze don't worry i flashuj ;)

Opublikowano

Próbowałem już na kilku kompach, z różnymi systemami z różnymi wersjami MiFlash. MiFlash 2015 działa i wywala błąd, 2016 natomiast nie widzi tego telefonu.

Ciągle mam taki komunikat:

Ashampoo_Snap_2017.02.11_15h09m28s_001_.png

Opublikowano

Używałem właśnie 20151028 i wywaliło mi taki błąd. Wczoraj oddałem właścicielce telefon, więc nie mam dostępu do pudełka. Mam go dostać za kilka dni ponownie.

wysłane z RedMi Note 3 Pro

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...