Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem dziwny problem w swoim Hongmi: przy jakimkolwiek dźwięku (gdy np. przychodzi sms) całe UI zaczyna strasznie lagować, praktycznie nie da się użytkować telefonu. Dokładnie to wygląda tak: gdy włączę muzykę i zminimalizuje odtwarzacz, cały telefon łapie straszne lagi. Jest tak dopóki nie wyłączę muzyki. Sytuacja powtarza się przy przyjściu smsa - jest dźwięk, chwila lagów i gdy dźwięk się skończy wszystko wraca do normy. Próbowałem wipe dalvika, full wipe'u i nic dalej tak samo...Było tak od stable 4.0 (nie pamiętam jak na 3.11.29) Ktoś może wie jak to naprawić?

Opublikowano

Problem gdzieś leży w Twoich ustawieniach lub aplikacjach. Z ciekawości sprawdziłem. U mnie jest ok. Włączam muzykę i bez problemu przewijam menu, wchodze w Internet (przewijanie stron), pulpity. Bez lagów. Mam 13.0. Próbowałem też bez bibliotek viper FX - też tak samo. Może wyłącz Vipera przełącznikiem Główny bo może masz jakieś ustawienie co powoduje duże obciążenie.

Wyłącz też Dirac Sound.

Opublikowano

Minął prawie tydzień i ciągle to samo, próbowałem szukać jakiś opcji ale nic nie znalazłem. Dirac i viper wyłączony, a dalej przy dźwięku telefon łapie zacinke. To link do filmiku co się dzieje https://www.dropbox.com/s/4hmwijn8dkf6x ... 5B1%5D.3gp . Btw, nic nie doinstalowywałem co by mogło to powodować, od razu po full wipe sprawdzałem i działo się to samo.

Opublikowano

Zaraz, pisałeś o strasznych lagach, a pokazujesz w zasadzie normalne lekkie ścinki UI, które są na Hongmi normalne (tzn niestety tak już jest).

Myślałem, że to co innego. Jeśli to jest tylko to to nic nie zrobisz z tym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...