MasaMasen Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zauważyłem dziwny problem w swoim Hongmi: przy jakimkolwiek dźwięku (gdy np. przychodzi sms) całe UI zaczyna strasznie lagować, praktycznie nie da się użytkować telefonu. Dokładnie to wygląda tak: gdy włączę muzykę i zminimalizuje odtwarzacz, cały telefon łapie straszne lagi. Jest tak dopóki nie wyłączę muzyki. Sytuacja powtarza się przy przyjściu smsa - jest dźwięk, chwila lagów i gdy dźwięk się skończy wszystko wraca do normy. Próbowałem wipe dalvika, full wipe'u i nic dalej tak samo...Było tak od stable 4.0 (nie pamiętam jak na 3.11.29) Ktoś może wie jak to naprawić?
Acid Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Problem gdzieś leży w Twoich ustawieniach lub aplikacjach. Z ciekawości sprawdziłem. U mnie jest ok. Włączam muzykę i bez problemu przewijam menu, wchodze w Internet (przewijanie stron), pulpity. Bez lagów. Mam 13.0. Próbowałem też bez bibliotek viper FX - też tak samo. Może wyłącz Vipera przełącznikiem Główny bo może masz jakieś ustawienie co powoduje duże obciążenie. Wyłącz też Dirac Sound.
MasaMasen Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wyłączyłem Diraca i Vipera no i dalej to samo. Są może jeszcze jakieś ustawienia od dźwięku? Btw. też mam Miui 13.0.
Acid Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Nie ma innych. Może masz jakieś nietypowe aplikacje zainstalowane. Wysłane z MI3
MasaMasen Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Minął prawie tydzień i ciągle to samo, próbowałem szukać jakiś opcji ale nic nie znalazłem. Dirac i viper wyłączony, a dalej przy dźwięku telefon łapie zacinke. To link do filmiku co się dzieje https://www.dropbox.com/s/4hmwijn8dkf6x ... 5B1%5D.3gp . Btw, nic nie doinstalowywałem co by mogło to powodować, od razu po full wipe sprawdzałem i działo się to samo.
Acid Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zaraz, pisałeś o strasznych lagach, a pokazujesz w zasadzie normalne lekkie ścinki UI, które są na Hongmi normalne (tzn niestety tak już jest). Myślałem, że to co innego. Jeśli to jest tylko to to nic nie zrobisz z tym.
MasaMasen Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Dobra, rozumiem. Jak tak musi byc to trudno, dzieki Ci za pomoc Temat do zamkniecia.
grizzly Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Minął prawie tydzień i ciągle to samo, próbowałem szukać jakiś opcji ale nic nie znalazłem. Dirac i viper wyłączony, a dalej przy dźwięku telefon łapie zacinke. To link do filmiku co się dzieje https://www.dropbox.com/s/4hmwijn8dkf6x ... 5B1%5D.3gp . Btw, nic nie doinstalowywałem co by mogło to powodować, od razu po full wipe sprawdzałem i działo się to samo. Żułeś gumę?
MasaMasen Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Heh nie, nagrywałem to starym telefonem i może jakieś dziwne dźwięki się złapały : )
Rekomendowane odpowiedzi