Jumper Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Witam Posiadam Redmi 3 s od ok. 2 miesięcy. Jestem na urlopie i nagle w trakcie ładowania telefon zaczyna rozłączać ładowanie. Wygląda to tak, że po podłączeniu ładowarki ładuje ok 30 sek i następnie na chwilę rozlacza ładowanie na 2 sekundy i znowu ładuje 4 sek i znowu rozlacza na 2. Proces trwa do pełnego naładowania czyli w tym cyklu ok 3 godz. Telefon pracuje normalnie, zainstalowałem ponownie najnowszą wersję miui 8.1 ale nie pomogło. Wykluczam kabel i ładowarkę ponieważ sprawdzałem na innych kablach i ladowarkach-ten sam problem. Nic nie jest gorące a styki wyglądają normalnie. Edytowane 6 Lutego 2017 przez Jumper
TomKzk Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Mam ten sam problem tyle, że z Redmi 4 Pro. Ktoś jeszcze spotkał się z podobną sytuacją?
Zexon72 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 16 minut temu, TomKzk napisał: Mam ten sam problem tyle, że z Redmi 4 Pro. Ktoś jeszcze spotkał się z podobną sytuacją? Jaki system na pokładzie? Daj zrzut ekranu z informacje o telefonie.
TomKzk Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Telefon ładuje oryginalną ładowarką, ale teraz sprawdzałem też inne - taka sama sytuacja.
Zexon72 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 @TomKzk i wszystko jasne. Zainstaluj oficjalny sysytem, bo masz kombinowany niewiadomego pochodzenia - tzw syfmiui. Co i jak zrobić - wszystko znajdziesz na forum. 1
TomKzk Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 No proszę, nie miałem o tym pojęcia... Wielkie dzięki za informacje, dam znać czy pomogło!
danma07 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Mam taki sam problem, co mam teraz zrobić ?
Dolarek84 Opublikowano 9 Lipca 2017 Opublikowano 9 Lipca 2017 Pomoglo komuś reinstalacja systemu?Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
tor Opublikowano 12 Lipca 2017 Opublikowano 12 Lipca 2017 (edytowane) Jeśli chodzi o Redmi 3S powinna pomóc poniższa metoda (warunek to odblokowany bootloader i wgrany root): 1) Ściągamy "Silfox Toolbox" dla Redmi 3S z forum XDA: https://forum.xda-developers.com/xiaomi-redmi-3s/themes/app-silfox-toolbox-redmi-3s-t3453685 Bezpośredni link download: SilfoxR3S.apk 2) Odpalamy apkę, potwierdzamy dostęp do root i w menu "Advanced reboot" wybieramy "Safe mode". Telefon się zrestartuje, a w lewym dolnym rogu powinno pisać "Tryb awaryjny". 3) Podłączamy ładowarkę i ładujemy do 100% (nie używamy w tym czasie fona). 4) Po naładowaniu przycisk power i normalny restart. Edytowane 12 Lipca 2017 przez tor
waldowiak1991 Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam posiadam Redmi 3s 3 32, ostatnio pojawił się problem z ładowaniem go. Po podłączeniu do ładowarki zaczyna się ładować i po chwili przerywa i tak co sekundę . Po przywróceniu ustawień fabrycznych problem zniknął. Po miesiącu to samo z tym że tym razem przywracanie nic nie dało.Po podłączeniu do kompa jest to samo .Próbowałem na różnych ładowarkach i kablach. Rom to GLOBAL ostatnia aktualizacja, tel z RTV AGD z polskiej dystrybucji.
Nezumi Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Uszkodzony port USB obstawiam, GW/rękojmia. 1
glemark Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Powodem opisanych usterek jest uszkodzony port ładowania. W 90% wymiana pomaga.
Rekomendowane odpowiedzi