Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jestem nowy i na wstępie dodam , że nie jestem zbyt techniczny i wszelkie grzebanie w telefonie to nie jest moje ulubione zajęcie. jakiś czas temu kupiliśmy z zoną telefon Xiaomi redmi 3s "pro" wersja 32gb/3gb RAM.  pewnego dnia ekran telefonu po prostu nagle się wyłączył i nie reaguje na żadne próby włączenia. telefon nadal działała słychać  dźwięki powiadomień i oraz działanie wibracji np przy próbie odblokwania "fingerprintem" . Włączałem i wyłączałem za pomocą bardzo długiego przytrzymywania power off , ale to nic nie działa.Telefon po podłączeniu ładowarki się ładuje- świeci się mała zielona dioda na dole. Z tego co wiem to żona nie zarejestrowała nawet telefonu na oficjalnej stronie Xiaomi. Telefon jest kupiony w Chinach wiec z odsyłaniem sie wstrzymuję.. co mogę zrobic tak łopatogolicznie , żeby zobaczyć czy to wina oprogramowania , czy uszkodzenie wymagające serwisu gwarancyjnego i odsyłania.

• Like 1
Opublikowano

Wygląda na problem sprzętowy, ale jak nic nie zrobiłeś z telefonem(tj.nir upusciles go) to warto wgrać nowe oprogramowanie przez EDL o ile soft na to pozwala.

Wystukane z MI 5s

Opublikowano
53 minuty temu, glauber napisał:

Cześć

Jestem nowy i na wstępie dodam , że nie jestem zbyt techniczny i wszelkie grzebanie w telefonie to nie jest moje ulubione zajęcie. jakiś czas temu kupiliśmy z zoną telefon Xiaomi redmi 3s "pro" wersja 32gb/3gb RAM.  pewnego dnia ekran telefonu po prostu nagle się wyłączył i nie reaguje na żadne próby włączenia. telefon nadal działała słychać  dźwięki powiadomień i oraz działanie wibracji np przy próbie odblokwania "fingerprintem" . Włączałem i wyłączałem za pomocą bardzo długiego przytrzymywania power off , ale to nic nie działa.Telefon po podłączeniu ładowarki się ładuje- świeci się mała zielona dioda na dole. Z tego co wiem to żona nie zarejestrowała nawet telefonu na oficjalnej stronie Xiaomi. Telefon jest kupiony w Chinach wiec z odsyłaniem sie wstrzymuję.. co mogę zrobic tak łopatogolicznie , żeby zobaczyć czy to wina oprogramowania , czy uszkodzenie wymagające serwisu gwarancyjnego i odsyłania.

Wejdź w tryb fastboot,  jeśli lcd nie będzie działał w tym trybie to raczej zmiana oprogramowania nic nie da. Jak chcesz widzieć co się dzieje na telefonie to w mipcsuit po podłączeniu pokazuje ekran telefonu 

Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 3.02.2017 o 11:44, glauber napisał:

Cześć

Cześć!

z czystej ciekawości, bo minął ponad miesiąc i niewiele tu wniosę...

Czy zaproponowany przez kolegów restart wystarczył - i problem miał naturę "software'ową"?

Czy było to mechaniczne/ elektroniczne uszkodzenie ekranu?

pozdrawiam,

Marek

PS

ja zaliczyłem ten drugi przypadek...

+ Bezproblemową wymianę (nie licząc czasu - sklep w Chinach)

No i niestety dałem się podwójnie oVatować...

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...