glauber Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Cześć Jestem nowy i na wstępie dodam , że nie jestem zbyt techniczny i wszelkie grzebanie w telefonie to nie jest moje ulubione zajęcie. jakiś czas temu kupiliśmy z zoną telefon Xiaomi redmi 3s "pro" wersja 32gb/3gb RAM. pewnego dnia ekran telefonu po prostu nagle się wyłączył i nie reaguje na żadne próby włączenia. telefon nadal działała słychać dźwięki powiadomień i oraz działanie wibracji np przy próbie odblokwania "fingerprintem" . Włączałem i wyłączałem za pomocą bardzo długiego przytrzymywania power off , ale to nic nie działa.Telefon po podłączeniu ładowarki się ładuje- świeci się mała zielona dioda na dole. Z tego co wiem to żona nie zarejestrowała nawet telefonu na oficjalnej stronie Xiaomi. Telefon jest kupiony w Chinach wiec z odsyłaniem sie wstrzymuję.. co mogę zrobic tak łopatogolicznie , żeby zobaczyć czy to wina oprogramowania , czy uszkodzenie wymagające serwisu gwarancyjnego i odsyłania. 1
mezutelni Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Wygląda na problem sprzętowy, ale jak nic nie zrobiłeś z telefonem(tj.nir upusciles go) to warto wgrać nowe oprogramowanie przez EDL o ile soft na to pozwala.Wystukane z MI 5s
mariusz.ur Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 53 minuty temu, glauber napisał: Cześć Jestem nowy i na wstępie dodam , że nie jestem zbyt techniczny i wszelkie grzebanie w telefonie to nie jest moje ulubione zajęcie. jakiś czas temu kupiliśmy z zoną telefon Xiaomi redmi 3s "pro" wersja 32gb/3gb RAM. pewnego dnia ekran telefonu po prostu nagle się wyłączył i nie reaguje na żadne próby włączenia. telefon nadal działała słychać dźwięki powiadomień i oraz działanie wibracji np przy próbie odblokwania "fingerprintem" . Włączałem i wyłączałem za pomocą bardzo długiego przytrzymywania power off , ale to nic nie działa.Telefon po podłączeniu ładowarki się ładuje- świeci się mała zielona dioda na dole. Z tego co wiem to żona nie zarejestrowała nawet telefonu na oficjalnej stronie Xiaomi. Telefon jest kupiony w Chinach wiec z odsyłaniem sie wstrzymuję.. co mogę zrobic tak łopatogolicznie , żeby zobaczyć czy to wina oprogramowania , czy uszkodzenie wymagające serwisu gwarancyjnego i odsyłania. Wejdź w tryb fastboot, jeśli lcd nie będzie działał w tym trybie to raczej zmiana oprogramowania nic nie da. Jak chcesz widzieć co się dzieje na telefonie to w mipcsuit po podłączeniu pokazuje ekran telefonu
mrosi Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/
mrosi Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Zexon72 Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 @glauber Przytrzymaj ekstremalnie długo przycisk power - nawet ponad minutę - telefon powinien się zrestartować. To znany problem w Redmi 3s
marek1916 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Dnia 3.02.2017 o 11:44, glauber napisał: Cześć Jestem nowy i na wstępie dodam , że nie jestem zbyt techniczny i wszelkie grzebanie w telefonie to nie jest moje ulubione zajęcie. jakiś czas temu kupiliśmy z zoną telefon Xiaomi redmi 3s "pro" wersja 32gb/3gb RAM. pewnego dnia ekran telefonu po prostu nagle się wyłączył i nie reaguje na żadne próby włączenia. telefon nadal działała słychać dźwięki powiadomień i oraz działanie wibracji np przy próbie odblokwania "fingerprintem" . Włączałem i wyłączałem za pomocą bardzo długiego przytrzymywania power off , ale to nic nie działa.Telefon po podłączeniu ładowarki się ładuje- świeci się mała zielona dioda na dole. Z tego co wiem to żona nie zarejestrowała nawet telefonu na oficjalnej stronie Xiaomi. Telefon jest kupiony w Chinach wiec z odsyłaniem sie wstrzymuję.. co mogę zrobic tak łopatogolicznie , żeby zobaczyć czy to wina oprogramowania , czy uszkodzenie wymagające serwisu gwarancyjnego i odsyłania. Cześć! z czystej ciekawości, bo minął ponad miesiąc i niewiele tu wniosę... Czy zaproponowany przez kolegów restart wystarczył - i problem miał naturę "software'ową"? Czy było to mechaniczne/ elektroniczne uszkodzenie ekranu? pozdrawiam, Marek PS ja zaliczyłem ten drugi przypadek... + Bezproblemową wymianę (nie licząc czasu - sklep w Chinach) No i niestety dałem się podwójnie oVatować...
mrosi Opublikowano 10 Maja 2017 Opublikowano 10 Maja 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: nie wykonałeś polecenia zmiany tytułu wątku.
Rekomendowane odpowiedzi