Dworak Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) Witam Otóż zamówiłem na Ali telefon od Goldwaya ale że był słabo spolszczony wgrałem Miui Polska, soft HM4~ na Redmi 4, zrobiłem TWRP i wgrałem najnowszy soft wersję rozwojową od Miui Polska i od tego czasu zaczęły się problemy z zasięgiem zasięg pokazuje Brak Sieci, a jak sprawdzam IMEI to mam dwa nr IMEI prawie identyczne tylko ze koncowka w jednym jest 123 a w drugi 131, co może być przyczyną tego problemu ? dodam też że jak włącze WIFI to pokazuje jakby kreski od zasięgu ale dalej jest brak usługi Pozdrawiam Edytowane 1 Lutego 2017 przez Dworak
Zexon72 Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Podstawowe pytanie - po której stronie aparatu masz lampę błyskową?
Dworak Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 9 minut temu, Zexon72 napisał: Podstawowe pytanie - po której stronie aparatu masz lampę błyskową? po prawej
Zexon72 Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Czyli ok - Redmi 4 [prada] No to w takim razie wyciągnij z zipa z systemem plik NON-HLOS.bin Następnie odpal telefon w trybie fastboot i wykonaj poniższą procedurę: Komenda: fastboot flash modem NON-HLOS.bin Ponowny reboot do trybu fastboot i komendy: fastboot erase modemst1 fastboot erase modemst2 fastboot reboot 1
Dworak Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 1 minutę temu, Zexon72 napisał: Czyli ok - Redmi 4 [prada] No to w takim razie wyciągnij z zipa z systemem plik NON-HLOS.bin Następnie odpal telefon w trybie fastboot i wykonaj poniższą procedurę: Komenda: fastboot flash modem NON-HLOS.bin Ponowny reboot do trybu fastboot i komendy: fastboot erase modemst1 fastboot erase modemst2 fastboot reboot wyciągnąć tzn wyciac ten plik i gdzie go wrzucic ?
Zexon72 Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Do folderu z plikiem fastboot.exe i później już z wiersza poleceń
Dworak Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 7 minut temu, Zexon72 napisał: Do folderu z plikiem fastboot.exe i później już z wiersza poleceń Zaraz to wykonam i dać znać, a nie skasuje to wszystkich moich danych ?? i czego to jest wina że brak zasięgu ale czasem jakoś uda sie złapać ?
Zexon72 Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 A czy instalując xiaomi.eu robiłeś wipe? Powyższa procedura instaluje na nowo modem, czyli część software odpowiedzialnego za komunikację.
Dworak Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 2 minuty temu, Zexon72 napisał: A czy instalując xiaomi.eu robiłeś wipe? Powyższa procedura instaluje na nowo modem, czyli część software odpowiedzialnego za komunikację. tak miałem wszystko skasowane ale kopie w chmurze miałem to przywróciłem ustawienia itp z kopii w chmurze z tamtego softu czy tak nie mozna ? zainstalowało mi to tylko te same aplikacje no i ustawienia ustawiło na theme itp
Zexon72 Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 8 minut temu, Dworak napisał: tak miałem wszystko skasowane ale kopie w chmurze miałem to przywróciłem ustawienia itp z kopii w chmurze z tamtego softu czy tak nie mozna ? zainstalowało mi to tylko te same aplikacje no i ustawienia ustawiło na theme itp Można tak, a wręcz należy 1
Dworak Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 10 minut temu, Zexon72 napisał: Można tak, a wręcz należy Dzięki bardzo zasięg jest tylko póki co wszystko super a powiedz mi jeszcze mam ten soft rozwojowy i przy każdym uruchomieniu mam problem Aplikacja KLO Bugreport przestała działać, zgłaszam to więc pewnei mam czekac na update i bedzie to naprawione ?
Zexon72 Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Przed chwilą, Dworak napisał: soft rozwojowy To najstabilniejsza linia software dla xiaomi. 3 minuty temu, Dworak napisał: Aplikacja KLO Bugreport przestała działać Nie spotkałem się nigdy z tym błędem, więc nie pomogę - zapytaj wujka Google.
Dworak Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 3 minuty temu, Zexon72 napisał: To najstabilniejsza linia software dla xiaomi. Nie spotkałem się nigdy z tym błędem, więc nie pomogę - zapytaj wujka Google. Ok w takim razie dzięki za pomoc nie wiem jak Rep + Ci dać bo chętnie bym dał Temat do zamknięcia. Pozdrawiam
mrosi Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi