Dworak Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 (edited) Witam Otóż zamówiłem na Ali telefon od Goldwaya ale że był słabo spolszczony wgrałem Miui Polska, soft HM4~ na Redmi 4, zrobiłem TWRP i wgrałem najnowszy soft wersję rozwojową od Miui Polska i od tego czasu zaczęły się problemy z zasięgiem zasięg pokazuje Brak Sieci, a jak sprawdzam IMEI to mam dwa nr IMEI prawie identyczne tylko ze koncowka w jednym jest 123 a w drugi 131, co może być przyczyną tego problemu ? dodam też że jak włącze WIFI to pokazuje jakby kreski od zasięgu ale dalej jest brak usługi Pozdrawiam Edited February 1, 2017 by Dworak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Podstawowe pytanie - po której stronie aparatu masz lampę błyskową? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworak Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 9 minut temu, Zexon72 napisał: Podstawowe pytanie - po której stronie aparatu masz lampę błyskową? po prawej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Czyli ok - Redmi 4 [prada] No to w takim razie wyciągnij z zipa z systemem plik NON-HLOS.bin Następnie odpal telefon w trybie fastboot i wykonaj poniższą procedurę: Komenda: fastboot flash modem NON-HLOS.bin Ponowny reboot do trybu fastboot i komendy: fastboot erase modemst1 fastboot erase modemst2 fastboot reboot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworak Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 1 minutę temu, Zexon72 napisał: Czyli ok - Redmi 4 [prada] No to w takim razie wyciągnij z zipa z systemem plik NON-HLOS.bin Następnie odpal telefon w trybie fastboot i wykonaj poniższą procedurę: Komenda: fastboot flash modem NON-HLOS.bin Ponowny reboot do trybu fastboot i komendy: fastboot erase modemst1 fastboot erase modemst2 fastboot reboot wyciągnąć tzn wyciac ten plik i gdzie go wrzucic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Do folderu z plikiem fastboot.exe i później już z wiersza poleceń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworak Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 7 minut temu, Zexon72 napisał: Do folderu z plikiem fastboot.exe i później już z wiersza poleceń Zaraz to wykonam i dać znać, a nie skasuje to wszystkich moich danych ?? i czego to jest wina że brak zasięgu ale czasem jakoś uda sie złapać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 A czy instalując xiaomi.eu robiłeś wipe? Powyższa procedura instaluje na nowo modem, czyli część software odpowiedzialnego za komunikację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworak Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 2 minuty temu, Zexon72 napisał: A czy instalując xiaomi.eu robiłeś wipe? Powyższa procedura instaluje na nowo modem, czyli część software odpowiedzialnego za komunikację. tak miałem wszystko skasowane ale kopie w chmurze miałem to przywróciłem ustawienia itp z kopii w chmurze z tamtego softu czy tak nie mozna ? zainstalowało mi to tylko te same aplikacje no i ustawienia ustawiło na theme itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 8 minut temu, Dworak napisał: tak miałem wszystko skasowane ale kopie w chmurze miałem to przywróciłem ustawienia itp z kopii w chmurze z tamtego softu czy tak nie mozna ? zainstalowało mi to tylko te same aplikacje no i ustawienia ustawiło na theme itp Można tak, a wręcz należy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworak Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 10 minut temu, Zexon72 napisał: Można tak, a wręcz należy Dzięki bardzo zasięg jest tylko póki co wszystko super a powiedz mi jeszcze mam ten soft rozwojowy i przy każdym uruchomieniu mam problem Aplikacja KLO Bugreport przestała działać, zgłaszam to więc pewnei mam czekac na update i bedzie to naprawione ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Przed chwilą, Dworak napisał: soft rozwojowy To najstabilniejsza linia software dla xiaomi. 3 minuty temu, Dworak napisał: Aplikacja KLO Bugreport przestała działać Nie spotkałem się nigdy z tym błędem, więc nie pomogę - zapytaj wujka Google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dworak Posted February 1, 2017 Author Share Posted February 1, 2017 3 minuty temu, Zexon72 napisał: To najstabilniejsza linia software dla xiaomi. Nie spotkałem się nigdy z tym błędem, więc nie pomogę - zapytaj wujka Google. Ok w takim razie dzięki za pomoc nie wiem jak Rep + Ci dać bo chętnie bym dał Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts